Gündem

17 Martta sona eriyordu!İşten çıkarma 2 ay tekrar uzatıldı!

İşten çıkarma ile ilgili yasak 2 ay daha uzatıldı!

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında işverenlerin işçilerini işten çıkarmamalarına yönelik alınan bir kararda değişikliğe gidildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla işten çıkarma yasaklarının belirlenen tarihten itibaren 2 ay daha uzatıldığı bildirildi.

Resmi Gazete’nin bugün yayınlanan sayısında yer alan yasadaki İş Kanunu uyarınca işverenlerin maddi sıkıntıların önüne geçmeleri için işçilerini işten çıkarmamalarını öngören uygulamanın 17 Mart tarihinde sona ereceği daha önce bildirilmişti. Son yapılan değişiklikle ise bu yasak 2 ay daha uzatılması karar verildi..

4857 sayılı İş Kanunu’nu uyarında çalışanların iş sözleşmelerinin feshedilmesinin önüne geçilmesini önlemek adına hazırlanan düzenlemeyi öngören 10’uncu maddesine göre geçici olarak belirtilen sürelerin, 17 Mart 2020’den itibaren 2 ay daha uzatılması yönünde bir düzenleme yapıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren karar ilişkin duyuruyu ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılırken, Bakan Selçuk duyurusunda normalleşme süreci içerisinde iş ve işçi istihdamını korumak adına alınan tedbirlerin devam ettiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile de yasada yer alan ‘Nakdi Ücret Desteği ve Fesih Kısıtı’nın son belirtilen tarihten itibaren 2 ay süre ile uzatıldığını söyledi.

İşten çıkarma ile ilgili yasak 2 ay daha uzatıldı!