Gündem

2020 Turizm sezonu salgın sonrası normalleşme planı nasıl olacak!

Turizmde bu yılın kaybedilmemesi için çalışmalar hız kazandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda üç bakanlıktan temsilcilerin katılımıyla normalleşme haritası oluşturuldu.

  • Aşama 0 (Hazırlık dönemi): 4-26 Mayıs 2020,
  • Aşama 1: 27 Mayıs-31 Ağustos 2020,
  • Aşama 2: 1 Eylül-31 Aralık 2020,
  • Aşama 3: 1 Ocak 2021- Kovid-19 için aşının geliştirilerek uygulandığı tarih (şayet 1 ve 2. aşamada aşı henüz geliştirilerek uygulanmamış ise).

Hazırlanan eylem planında otel lobisinden odalara, havuz ve plajdan toplantı organizasyonlarına kadar tüm detaylar yer alıyor. Yeni plana göre oteller ve transfer araçlarına sertifika verilecek.
Oteller maksimum doluluk oranının yüzde 60’ı kadar ziyaretçi kabul edebilecek. Maskesi olmayan turistlere maske temin edilecek, otele giriş esnasında ateşleri ölçülecek. Tesis içinde çeşitli noktalara virüse karşı karşı uyarıcı levhalar konulacak, koronavirüse karşı farklı dillerde broşür ve bilgi notu dağıtılacak.

Tesis genelinde insan temasının yoğun olduğu yüzeyler, kapı kolları ve tuvaletler düzenli olarak dezenfekte edilerek kayıt altına alınacak. Lobilerde sandalye sayıları en aza indirilecek. Odalar, ziyaretçiler otelden ayrıldığında dezenfekte edilecek ve 12 saat boş bırakılacak.

Restoran, kafe gibi bölümler olası yığılmalar dikkate alınarak sosyal mesafe aralığı işaretlenecek ve masalar arasında en az 1.5 metre boşluk bırakılacak. Her şey dahil sistemiyle çalışan otellerde açık büfedeki yiyeceklerin sunumları otel personeli tarafından yapılacak. Yiyecekler, öksürük&hapşırma riskine karşı cam bir panelde kapalı olarak sunulacak.

Yüzme havuzu çevresinde ve plajlarda şezlonglar ve oturma alanlarında sosyal mesafe uygulanacak.

Fitness salonu ve SPA alanları bu sezon boyunca kapalı tutulacak.

Kaynak: NTV