EkonomiGündem

2021 Emekli bayram ikramiyesi ilk ödemesi mayıs ayı başında gerçekleştirilecek

2021 Emekli bayram ikramiyesi ilk ödemesi mayıs ayı başında gerçekleştirilecek

Ramazan ayına sayılı günler kalmasıyla birlikte emeklilerin gündemi değişti. Emekli vatandaşlar bayram ikramiyeleri hakkında arayışa geçti.

Son dakika haberleri arasında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağını açıkladı. İşte emekli vatandaşları yakından ilgilendiren detaylar..

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK? (2021) 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan son dakika emekli ikramiyesi açıklaması geldi. Erdoğan Ramazan bayramı emekli ikramiyesinin ilk ödemesini mayıs ayı başında gerçekleştirileceğini duyurdu. Sosyal Güvenlik Kurumu bayram ikramiyelerini bu tarihten bir hafta önce (6 Mayıs) hesaplara yatırmak için çalışmalara başladığı belirtildi.

Kurban Bayramı ise 20-23 Temmuz tarihleri arasında idrak edilecek. Kurban Bayramı’nda da birkaç gün önceden emekli ikramiyesinin hesaplara yatırılması bekleniyor.

NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALIRIM? 

4A (SGK) emeklisi olacaklar “uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/” adresine giderek “TC Kimlik Numarası, SSK Sicil Numarası, Baba Adı, Nüfus İl ve Doğum Tarihi” gibi bilgiler ile sorgu yapabiliyor.

EMEKLİ İKRAMİYESİNE ZAM GELDİ Mİ? 

Emekli ikramiyeleri 2017 yılından bu yana yılda iki kez Ramazan ve Kurban Bayramı’nda 1000’er lira olarak yatıyor, yılda toplam 2000 lira emekli ikramiyesi alınıyordu. 2021 Yılının emekli ikramiyesi tutarına yönelik henüz net bir tutar bulunmasa da enflasyon oranına gör bir zam olacağı biliniyor.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, “İkramiyenin ödenmeye başlandığı tarihten itibaren emekli aylıklarına altı ayda bir yapılan zam ikramiyelere de uygulanmalı. 2021’in birinci altı ayında bayramlar öncesinde ödenecek ikramiye 1.545 liraya yükseltilmelidir.” dedi.

2021 Emekli bayram ikramiyesi ilk ödemesi mayıs ayı başında gerçekleştirilecek