Gündem

2021 yılı Almanya Vizesi alma, Vize şartları nedir?

şartları

DAS Zeitung olarak Covid-19 ve Almanya Vizesi hakkında son gelişmeleri öğrenmek için EduKraft’ın kurucusu Sayın Yiğit Günal ile konuştuk.

Takipçilerimizin Almanya’da üniversite okumak, çalışmak, oturma izni almak gibi birçok konuda son gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmaları için faydalı bir görüşme olacağına inanıyoruz.

Merhaba Yiğit Bey, sizi tanımayan okuyucularımıza, EduKraft olarak kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

Merhaba. Sizin de bildiğiniz gibi, Almanya’ya göç etmek isteyenlerin sayısı her geçen yıl gitgide artış gösteriyor. Bu durum da, özellikle Covid-19 sürecinde “bir desteğe, bir yol gösterene”  olan ihtiyacı beraberinde getiriyor. Bizler yaklaşık 9 yıllık tecrübemizle, EduKraft olarak bu süreçte uzmanlaştığımız bazı alanlarda kişilere destek oluyoruz.

Peki, Covid-19 ve Almanya Vizesi konusuna gelecek olursak; Bu süreçte neler oldu? Nelere dikkat etmek gerekir? Almanya’ya göç edecekleri neler bekliyor?  Bu konulara kısaca değinebilir misiniz?

Almanya’ya göç etmek için birçok yol var. Evlilik, çalışma, eğitim, yatırım vb. Her bir göç yönteminin kendine özel bir süreci ve bu sürece özel incelikleri bulunuyor. Sorunsuz bir başvuru süreci ve en kısa sürede göç etmek isteniyorsa bu süreçlere çok iyi hakim olunmalı. Bu süreçler elbette tek başına yürütülebileceği gibi, istenirse profesyonel destek alarak da yürütülebilir. Burada kişilerin başvuracakları vize tipine, göç yöntemine ne kadar hakim oldukları önemli bir rol oynuyor.

şartları

Her geçen gün farklı yasakların ya da gevşemelerin geldiği Almanya’da sokaklar bomboş. Her eyalet kendi kararlarını alıyor. Neredeyse her şehirde farklı uygulamalar var. Ancak elbette tüm ülkede geçerli belli başlı ulusal çapta kurallar da mevcut. Festivaller, Noel marketleri, kalabalık alışveriş caddeleri vb. her yer kapalı. Parklar ve temel ihtiyaçların karşılandığı marketler açık. Kafelerin bazıları ise  sadece al – götür olarak çalışıyor. Almanya’nın da, tüm dünya gibi tadı tuzu, neşesi yok diyebiliriz şimdilik. Ancak öğrenciler için sınırlar açık ve başvurular devam ediyor.  “Direkt Kabul” ve “Şartlı Kabul” ile öğrenciler problemsiz bir şekilde gelebiliyor. Bir çok öğrencimize pandemi döneminde kabul aldık, vize aldık ve Almanya’ya sorunsuzca geldiler.

Covid-19 sürecinde Almanya’da üniversite okumak isteyenler için nasıl bir durum söz konusu?

Öğrenci olarak Almanya’ya gitmek isteyenlere şu şekilde seslenebiliriz; eğer Almanya’da üniversite başvurusu düşünüyorsanız şu an sizin için  bir engel yok hatta bazı avantajlar söz konusu. Örneğin birçok okul kargo ile başvuru almayı bıraktı ve online başvuru alıyor. Bu da öğrencilerin evrak tasdiki  ve kargo masrafından kurtulmasına vesile oluyor. Böylece daha fazla okula başvuru yapılabiliyor ve kabul şansı artıyor. Elbette hala kargo isteyen okullar da mevcut. Başvurulacak okuldan mutlaka net bilgi alınması gerekiyor.

Başvuru sayılarında ciddi bir artış var, ancak Almanya’nın kalifiye iş gücüne  ve kalifiye öğrenciye ihtiyacı da dünyada yaşanan son gelişmelerden ve ekonomik durumlardan dolayı gitgide arttığı için, kabul oranlarında da ciddi bir artış var.

Şunu da mutlaka belirtmek gerekir ki, sadece dil öğrenmek için dil kursu vizesi almak şu an mümkün değil. Konsolosluğun sayfası sürekli takip edilmeli ve güncel  bilgi mutlaka oradan alınmalı.

Diğer vizeler ile ilgili son durum nedir?

Covid-19 ve Almanya Vizesi konusunda; turist vizesi şu an kapalı ancak, mesela iş  bulan biri sorunsuzca vize alabiliyor. Bununla beraber iş arama vizesi de kapalı. Durum böyle karışık olunca herkesin ilgili vize tipiyle alakalı mutlaka net bilgi edinip öyle başvuru planlaması en doğrusu olacaktır.

Almanya’daki ve dünyadaki son gelişmelere bakacak olursak, Almanya’da okumayı planlayan öğrenciler için bir avantaj da bu dönemde biraz daha kolay yurt bulunabiliyor olması. Ülkemizden Almanya’ya başvurular artsa da, bazı ülkelerden kısıtlamalar sebebiyle hiç gelinemiyor olması böyle bir avantaj sağlamış oldu. Yine de mutlak ve mutlaka çok önceden yurt araştırması yapmak ve kalacak  yer için çözüm üretmekte fayda var.

Kısaca özetlemek gerekirse Pandemi, Almanya Üniversite Başvuru süreçlerini genel olarak etkilemedi hatta kargo istemeyen okullar sebebiyle olumlu etkiledi diyebiliriz. Elbette, pandeminin çıkış döneminde vize başvurusu yapan ve çok uzun süre başvuruları askıda bekleyenler de oldu ama onlar da zaman içerisinde vizelerini aldılar ve süreç normale döndü.

Covid-19 ve Almanya Vizesi

Cevaplarınız için teşekkür ederiz Yiğit Bey. Umarız okuyucularımıza faydalı olmuştur.

EduKraft olarak bize söz verdiğiniz için biz teşekkür ederiz. Umuyoruz ki Covid-19 ve Almanya Vizesi konusunda güncel gelişmeler okuyucularımıza faydalı olmuştur.

EduKraft ve Yiğit Günal ile iletişime geçmek isteyenler, sosyal medya hesaplarından kendilerine ulaşabilirler;

Youtube :https://bit.ly/3rVXE6S

Instagram : instagram.com/gunalyigit

EduKraft Instagram :  instagram.com/edukraft.de

Haber: kaynak: https://www.daszeitung.com/