EkonomiEmlakGüncel

2022 lojman kiraları ne kadar oldu?

2022 lojman kiraları ne kadar oldu?

Bugünkü Resmi Gazete‘de yayımlanan 407 numaralı Milli Emlak Genel Tebliği ile 2022 yılı lojman kira ücretleri açıklandı.

Türkiye genelinde 2021 yılında metrekare kira bedeli 6,30 TL olan kaloriferli konutların 2022 yılı kirası, metrekare başına 7,43 TL oldu.

Kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda aylık her bir metrekare için 3,62 TL kalorifersiz konutlarda her bir metrekare için 5,66 TL, kaloriferli konutlarda her bir metrekare için 7,43 TL olarak belirlendi.

KİRAYA EK ÜCRETLER

Lojmanlarda kiraya ek olarak aylık her bir metrekare için kaloriferci, kapıcı ya da her ikisinin de kurum ve kuruluşlarca karşılandığı konutlardan 0,87 TL/metrekare ilave kira bedeli alınacak.

Lojmanlardaki elektrik sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde 1,65 TL/metrekare, su sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde 1,43 TL/metrekare, elektrik ve su sayacının her ikisinin de ayrılmasının mümkün olmaması halinde 3,08 TL/metrekare, konutlarda kullanılan su, şehir şebekesi dışında kuyu, artezyen, kaynak suyu ve benzeri su kaynaklarından karşılanıyor olması halinde 0,77 TL/metrekare ilave kira bedeli alınacak.

Kaloriferli konutlarından yakıtı kurum ve kuruluş tarafından tedarik edilenlerde oturanlardan ısı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı yapılmamış konutlarda, her bir metrekare için 2,97 TL/metrekare yakıt bedeli tahsil edilecek.

Yakıtı kurum ve kuruluşlarca tedarik edilen konutlarda, ortak kullanım alanlarındaki aydınlatma, elektrik, su, gaz, otomat ve benzeri giderlerin zorunlu nedenlerle kurum ve kuruluşlarca karşılanıyor olması halinde, bu giderler karşılığında kira ve yakıt bedellerine ek olarak her bir metrekare başına 0,34 TL/metrekare talep edilecek.

2022 lojman kiraları ne kadar oldu?