EkonomiGüncel

2024 Emekli ikramiyeleri ne kadar olacak haberimizde!

Emekli ikramiyeleri 

kenthabergazetesi.com Ekonomi/ Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla emekli bayram ikramiyesi için 2 formül masaya yatırıldı.

Temmuz ayında yılın ikinci artışını alacak emekliler bundan önce Nisan ve Haziran aylarında iki ayrı ikramiye de alacaklar. Bu ikramiyeler bayramdan bir hafta önce emeklilerin hesaplarına yatırılıyor.

2024 yılını da ‘Emekliler yılı’ ilan eden hükümet şimdi bu ikramiyelere zam yapmaya hazırlanıyor.

KAÇ LİRA OLACAK?

Emekli ikramiyesi artışlarıyla ilgili çalışmalar başlatılırken değişik formüller de gündeme geliyor. Burada iki formülün öne çıktığı konuşuluyor. Bu formüllerden birisi kabul edilip TBMM’ye yasa teklifi verilecek ve emekliler 2024 yılında ikramiyelerini zamlı olarak alacaklar.

Birinci formül emeklileri yapılan refah payı dahil yüzde 49,25 oranında artış yapmak şeklinde. Bu durumda 2 bin liralık ikramiye 3 bin liraya çıkacak ve emekliler her iki bayramda 6 bin lira ikramiye alabilecek.

İkinci formülde ise Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla verilen 5 bin lira rakamı var. Buna göre de ikramiyelerin 5 bin liraya çıkartılması ve iki bayramda emeklilere 10 bin lira ödenmesi söz konusu olabilecek.

Edinilen bilgiye göre bu ikinci formül üzerinde çalışmalar yoğunlaşmış durumda. İlk ikramiye Nisan ayında ödeneceği için söz konusu artış ile ilgili yasal düzenlemenin Mart ayı içinde TBMM’ye gelmesi bekleniyor.

PEKİ İKRAMİYELER NE ZAMAN ÖDENECEK?

İkramiye artışının Mart ayında Meclis’e gelip yasalaşmasının ardından Nisan ayında Ramazan Bayramı öncesi ödenmesi öngörülüyor. Buna göre emekliler için ödeme takvimi şu şekilde oluşacak:

ŞUBAT

* SSK ve Bağ-Kur emeklilerine fark yatacak.

İLK RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYESİ ÖDENECEK

* 10-12 NISAN: Ramazan Bayramı

* 1-9 NISAN: İkramiye ödeme haftası

HAZİRANDA 2. EMEKLİ İKRAMİYESİ

* 16-19 HAZIRAN: Kurban Bayramı

* 10-15 HAZIRAN: İkramiye ödeme haftası

EMEKLİ MAAŞLARI TEMMUZ ZAMMI İLE DEĞİŞECEK

* 1-5 TEMMUZ: Memur emeklilerine maaş ay içinde zam farkı.

* 3 TEMMUZ: Zamlar açıklanacak

* 15 TEMMUZ: Memurlara zamlı maaş

* 17- 25 TEMMUZ: SSK emeklilerine zamlı maaş

* 25-28 TEMMUZ: Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaş.