Gündem

5’inci çocuğunun doğumundan sonra sokakta ameliyathane kıyafeti ile bulundu

5’inci çocuğunun doğumundan sonra sokakta ameliyathane kıyafeti ile bulundu

Adana’nın Seyhan ilçesinde 15 yaşında başlık parası karşılığında evlendirilen 25 yaşındaki bir kadın, 5’inci çocuğunu doğurduktan sonra ameliyathane kıyafetleri ile sokakta bulundu.

Belediye ekipleri tarafından bulunan kadının, 1 haftadır sokaklarda bu şekilde yaşadığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre ilçeye bağlı Döşeme Mahallesi’nde meydana gelen olayda iddialara göre, Seyhan Belediyesi ekipleri Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nin önünde üzerinde ameliyathane kıyafeti olan bir kadının yattığını fark ettiler. Ekipler olayı hemen polise ve sağlık ekiplerine haber verirken bir taraftan da kadın ile konuşmaya çalıştılar. Kadın, yeni doğum yaptığını bebeğini kendisine vermediklerini ve kendisinin de hastaneden çıktıktıktan sonra kalacak yeri olmadığı için bir haftadır buralarda yattığını söylediği öğrenildi..

Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, genç kadının sağlık durmunu kontrol ettikten sonra bir sağlık problemi olmadığını belirlediler ve genç kadını polis merkezine götürdüler. Adının Kader K. (25) olduğu öğrenilen genç kadın polise verdiği ifadesinde, 15 yaşında ailesinin kendisini başlık parası karşılığı evlendirdiğini ve bu evlilikten 3’ü kız olma üzere 4 çocuğu dünyaya geldiğini, fakat eşinin kendisini sürekli darp ettiğini, 1 yıl öncede kocasının kendisini bıraktıktan sonra, annesinin evine döndüğünü ve yaklaşık 10 ay önce de kaybolduğunu anlattığı öğrenildi.

Kaybolduğu sırada hamile kalması nedeniyle ailesinin kendisini istemediğini, hamile olduğu dönemlerde de çoğu zaman sokaklarda kaldığı öğrenilen genç kadının Adana Şehir Hastanesi’nde dünyaya getirdiği kız çocuğuna bakamayacağı anlaşıldığı için bebeğin devlet koruması altına alındığı, hastaneden taburcu olduktan sonra da ailesine gitmeyerek sokaklarda kalmaya karar verdiğini söylediği öğrenildi.

Genç kadının ifadesi alındıktan sonra bebeğin Adana Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından alınarak sevgi evlerine yerleştirildiği öğrenildi.

5’inci çocuğunun doğumundan sonra sokakta ameliyathane kıyafeti ile bulundu