Gündem

Bakan Soylu tarih verdi, 2021 haziran ayında acil çağrı numaraları 112’de birleşecek.

Bakan Soylu tarih verdi
Bakan Soylu tarih verdi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2021 haziran ayında tüm acil çağrı numaralarının 112’de birleştirileceğini açıkladı.

112 Acil Çağrı Merkezleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş AFAD Müdürlüğünde gerçekleştirilen,  Kahramanmaraş İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı  konuşmada, afetlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini söyledi.

Soylu, 112 Acil Çağrı Merkezi’yle ilgili dünyada parmakla gösterilen  önemli bir sistemin hayata geçirildiğinin altını çizerek şöyle devam etti: “Önümüzdeki hazirana kadar Allah nasip ederse Türkiye’de ormandan  itfaiyeye, AFAD’dan jandarmaya, polise, Sahil Güvenlik’e, sağlığa kadar acil  hizmet numaralarının hepsini kaldıracağız, 112 numarasında birleştireceğiz.

Bu  yazılım akıllı bir yazılım. Gelen bütün ihbarları akıllı bir yazılımla analiz  edecek, hırsızlık en çok hangi bölgede oluyor, trafik kazaları en çok nerelerde  oluyor, orman yangınlarında en çok sıkıntı nerede oluşuyor gibi bütün bunları  analiz edecek ve bütün kurumların tedbir almaya, önceden bunlara yönelik  yapılabilecek eylemleri oluşturmaya sevk edecek.” Soylu, dünyanın birçok yerinden ödül alan bu yazılımın milli ve yerli  olduğunu sözlerine ekledi.