Gündem

FETÖ itirafçısı general’den büyük itiraf: Rütbemi Gülen taktı!

FETÖ itirafçısı general’den büyük itiraf: Rütbemi Gülen taktı

Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) üye olduğu sebebi ile gözaltına alınan emekli Tuğgeneral Serdar Atasoy, 1996 yılında teğmen’lik rütbesi aldığı dönemde rütbesini örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in taktığını itiraf etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanı emekli tuğgeneral Serdar Atasoy, etkin pişmanlıktan yararlanarak örgüt ile ilgili tüm bildilerini soruşturmayı yürüten savcıya anlattı.

Atasoy savcılıkta verdiği ifadesinde, 1988 yılında lisede okuduğu zamanda “cemaat” olarak bildiği yapıyla il kez tanıştığını, 2015 yılına kadar da örgüt içerisinde faaliyet gösterdiğini belirtti.

Örgüt içerisinde “Servet” kod ismini kullandığını belirten Atasoy, 1996 yılında teğmen olduğu dönemde ve rütbesini İstanbul Altunizade’deki FEM dershanesi içerisinde örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in taktığını, kendisinin de bunun üzerine Gülen’in elini öptüğünü belirtti.

O gün sonrasında FETÖ’nün askeri yapılanması içerisinde birçok görev aldığına işaret söyleyen Atasoy, 2003 yılında girdiği kurmaylık sınav sorularının da örgüt tarafından kendisine ulaştırıldığımı ve bu sınavı kazanarak kurmay olduğunu anlattı.

Atasoy, bağlantılı olduğu mahrem imamlarla ankesörlü telefonlardan irtibat kurup örgütsel toplantılar gerçekleştirdiklerini ayrıca çok sayıda operasyonel hat da kullandığını itiraf etti.

Ayrıca örgütün iki kere katalog evliliği yapması için yönlendirdiğini de söyleyen Atasoy, görüştüğü örgüt mensubu kadınlar ile anlaşamadığını ve  evlenmediğini belirtirken mevcut evliliğinin örgütsel bir evlilik olmadığını söyledi.

Serdar Atasoy, darbe teşebbüsü esnasında görevli olarak yurt dışında bulunduğunu, darbeye yönelik herhangi bir faaliyette yer almadığını iddia etti.

Atasoy, FETÖ’nün TSK yapılanması içerisinde yer aldığı süre içerisinde bağlı olduğu mahrem imamlarıyla birlikte örgüt üyesi olduğunu bildiği birçok kişiyi teşhis etti.

FETÖ itirafçısı general’den büyük itiraf: Rütbemi Gülen taktı