Gündem

Çekmeköyde minik kardeşlerin kahreden ölümü!

Çekmeköyde minik kardeşlerin kahreden ölümü!

Çekmeköy’de dün 4 yaşında olan Hasan ile 8 yaşındaki Hüseyin Büyür kardeşler saat 13.30 sularında kayboldu.

Yapılan ihbar üzerine polis ekipleri ve AFAD tarafından aramalara başlandı, iki kardeşin cansız bedeni evlerinin hemen arkasındaki inşaatın asansör için açılan çukurda bulundu. İçi yağmur suyu ile dolmuş çukurda bulunan çocukların hayatını kaybettiği anlaşıldı.

İki kardeşin cansız bedenleri itfaiye tarafından çıkartıldı. Otopsi işlemleri için Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Sabah saatlerinden itibaren olay yerinde bulunan yakınlarının ise çok üzgün olduğu görüldü.

Hayatını kaybeden iki kardeşin dedesi Mesut Büyür, ” Saat 13.00 civarı biz aramaya başladık. Annelerinden ekmek arası bir şeyler istiyorlar. Anneleri de sokakta oynuyorlar zannediyor. Bir şekilde inşaata geliyorlar ve düşüyorlar. Gece boyunca polis, AFAD, mahalle sakinleri hep birlikte aradık. En son burada bulundu çocuklar. Çevreden öğrendiğimize göre 7-8 yıldan beri inşaat halinde duruyormuş burası.

Dışarıda herkesin çoluk çocuğu oynuyor. Herhangi bir önlem alınmamış. Çukurun üzerinde bulunan sadece tahtaymış. Tahta yağmurda çürümüş. Çocukların cenazeleri adli tıpa gitti. Bunu böyle yapanlar, sorumlular cezasını bulsun istiyoruz. Ben iki torunumu, iki gözümün kökünü kaybettim.” dedi.

Son görüntüleri

2 kardeşin ölmeden önce çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde 2 kardeş sokaktan geçiyor.

Çekmeköyde minik kardeşlerin kahreden ölümü!