Gündem

Masayı toplarken eline kürdan batan garsonun hayatı karardı

Masayı toplarken eline kürdan batan garsonun hayatı karardı

İstanbul Nişantaşı’nda bulunan bir restoranda garson olarak çalışan İsrafil Türkmen, müşterileri gittikten sonra masayı toplarken eline fark etmediği kürdan battı.

37 yıldır garsonluk hayatında ilk kez böyle bir olay yaşayan 50 yaşındaki İsrafil Türkmen’in hayatı ise o gün karardı.

Kürdan batması yüzünden başına gelmeyen kalmayan Türkmen’in başına gelen bu olay 3 ay önce gerçekleştir. İsrafil Türkmen, çalıştığı restorana gelen müşteri yemeğini yedikten masayı toplamak için eline bir bez alan ve masadaki boş tabakları topladığı sırada peçete arasına sarılı olan kürdanı fark etmedi.

Elinde kanama olan ve ertesi günde elinde şişme fark eden Türkmen, doktora giderek Tetanos iğnesi yaptırdı.

Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaptırdığı iğne sonrası doktorların birkaç gün izleme yapacaklarını söylediklerini belirten Türkmen bir süre sonra parmağımdaki acıdan duramadığını ve tekrar hastaneye gittiğinde doktorların ameliyat olması gerektiğini söyledi.

Ameliyatla enfeksiyonlu bölge temizlendiğini ve elinin 1 ay boyunca alçıda kaldığını ifade eden Türkmen 25 gün süre boyunca ellerini doktorların verdiği sıvıyla temizlediğini ve ayrıca Fizik tedavi gördüğünü belirterek “Yaşadığım bu acı dolu sürecin ardından vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen kullandığınız kürdanları peçeteye falan saklamayın. Açıkta görünür yerde olsun ki, benim başıma gelenler başka birinin başına gelmesin.” diye konuştu.

Masayı toplarken eline kürdan batan garsonun hayatı karardı