Sektörel

En şık Pırlanta Modellleri luxodiamond’da ( Pırlanta Özellikleri Nelerdir ? )

En şık Pırlanta Modellleri luxodiamond'da

Pırlanta eski çağlardan beri aksesuar olarak kullanılır. Bu ürünün İngilizce ismi fethedilemez anlamında gelir. Bu kelime Yunancadan türetilmiştir. Karat kelimesi ise eski zamanlarda değerli taşların tartılması amacı ile ağırlık ölçüsü olarak kullanılan keçiboynuzu tohumundan gelir. Gerçek pırlantalar oldukça eskidir. Bu değerli taşlar dinozorlar bile oluşmadan önce meydana gelmiştir.

En şık Pırlanta Modellleri luxodiamond'da

Pırlanta arasında en gençleri 900 milyon yaşında iken en yaşlı pırlanta yaklaşık 3,2 milyar yaşındadır. Elmas, dünyadaki en sert malzeme olarak bilinir. Bu nedenle hiçbir kesici alet elmasın kesilmesini sağlayamaz. Bir elmas sadece başka bir elmas tarafından kesilebilir.

Pırlantalar, kesme ve cilalama yapılırken ağırlıklarının büyük bir kısmını kaybeder. Bu nedenle pırlantaların küçük bir bölümü 1 karattan daha büyük olmaktadır. 

Elmas madeni belirli bir formda işlenerek pırlanta mücevheri haline getirilir. Yani elmas, pırlantanın ham maddesi olarak ifade edilebilir. Kıymetli taşlar içerisinde en yaşlı olanı elmastır. Pırlanta ismi, Marcel Tolkowsky isimli kişinin ilk defa elmasa vermiş olduğu kesim şekline verilen addır. Bu kesim modeli sayesinde ışık, taş içerisinde kırılmalar gerçekleştirir. Bu da taşın daha parlak görünmesine neden olur. Pırlantalar ile ilgili https://www.luxodiamond.com/ sitesinden bilgi alabilirsiniz.