DünyaTeknoloji

Ölümcül Titan Seferi, Titan denizaltısının kazadan önce kusurları vardı

Titan, 18 Haziran 2023’te Atlantik’e dalış sırasında patladı

Titan’ı çevreleyen ölüm dramasının nedeni onlar mıydı?

Bir NTSB çalışanı Çarşamba günü, denizaltının Titanik enkazına doğru yola çıkmadan önce kusurları olduğunu ifade etti. Tekne 18 Haziran 2023’te birkaç bin metre derinlikte patladığında içindeki beş kişi de hayatını kaybetti. Enkaz birkaç gün sonra 3.778 metre derinlikte bulundu.

︎ Mühendis Don Kramer, denizaltının gövdesinde (karbon fiberden yapılmış) üretim sürecinden kaynaklanan kusurların bulunduğunu söyledi. Trajediden bir yıl önce yapılan bir dalış sırasında duyulan yüksek sesten sonra da farklı davrandı.

Titan’ın enkazı deniz dibinde bulundu – Titanik’in enkazından sadece 500 metre uzakta
Fotoğraf: ABD Sahil Güvenliği/REUTERS aracılığıyla

Karbon fiberde kırışıklıklar, gözeneklilik ve boşluklar vardı. Denizaltıdaki iki farklı sensör tipinin, 15 Temmuz 2022’de bir dalış sırasında önceki tanıkların duyduğu “gürültülü akustik olayı” kaydettiğini söyledi.

Kendisi, kurtarılan gövde parçalarının, Titan’ın gövdesini oluşturmak üzere bir araya getirilen karbon fiber katmanlarında önemli ölçüde katmanlara ayrıldığını gösterdiğini söyledi.

Titan mürettebatı elle boyanmış haritayı kullanarak yön buldu

Kaza şu anda Kuzey Charleston, Güney Carolina’da ( ABD ) Amerikan Sahil Güvenlik’e bağlı bir araştırma komitesi tarafından araştırılıyor .

OceanGate şirketinin eski çalışanı Antonella Wilby orada ifade verdi. Gemide hiçbir navigasyon yazılımının bulunmadığını söyledi. Bu, “The Verge” medya sitesi tarafından bildirildi. Bunun yerine, konumu belirlemek için elle çizilmiş bir haritayla gezinmek de dahil olmak üzere “aptalca bir süreç” kullanıldı .

Haber tercümesi : google translate

editör: Sven Kuschel

Haber kaynak: https://www.bild.de/news/ausland