Teknoloji

Apple Watch Series 10 ve Apple Watch Ultra 2 Alıcı Rehberi

Apple Watch Series 10, Apple Watch Ultra 2‘den bir yıl sonra geldi ve yenilenmiş bir tasarım ve daha gelişmiş bir ekran sunuyordu. Apple bu yıl bir Apple Watch Ultra 3 piyasaya sürmedi ve geçen yılki ‌Apple Watch Ultra 2‌’yi en son sürüm olarak bıraktı, peki en son Series 10 modeliyle nasıl karşılaştırılıyor?

Hem Apple Watch Series 10 hem de ‌Apple Watch Ultra 2‌ uyku apnesi tespiti, hoparlör oynatma, ikinci nesil Ultra Geniş Bant çipi, Always-On Retina ekran, IP6X toz direnci ve daha fazlasına sahip, ancak iki cihaz arasında hala bazı önemli farklar var. Series 10, Ultra 2’den bir yıl daha yeni olduğundan, sınırlı sayıda üstün özelliğe sahip, ancak Ultra 2 genel olarak daha yetenekli cihaz olmaya devam ediyor. Apple Watch Ultra, aşırı ortamlara dayanıklılık, yüksek düzeyde dayanıklılık, uzun pil ömrü ve dalış ve keşif gibi aktivitelere yardımcı olmak için ek özelliklere odaklanıyor.

46 mm titanyum Apple Watch Series 10 ile Apple Watch Ultra arasında sadece 50 dolar gibi düşük bir fiyatla, bazı potansiyel müşteriler 49 mm Ultra modelini almak için biraz daha fazla harcamaya değip değmeyeceğini tartacaktır. Yalnızca GPS’li 42 mm alüminyum Apple Watch Series 10 ile Apple Watch Ultra arasında 400 dolarlık bir fark olsa da, üst düzey model belirli zorlukları ele almak için bir dizi özellik sunuyor, bu nedenle bu alıcıların bazıları için buna değebilir. Cihazlar arasındaki temel farklar şunlardır:

Apple Watch Serisi 10 (2024)Apple Watch Ultra (2023, ikinci nesil)
Daha ince bir kasaya sahip zarif tasarım, daha yuvarlak kenarlara ve daha geniş bir görüntü oranına sahip ekran ve daha yüksek ekran-gövde oranı için yanlara doğru daha fazla uzanan ön camBirinci nesil Apple Watch Ultra ile aynı tasarım
42mm : 1,89 inç ekran
46mm : 2,04 inç ekran
1,92 inç ekran
Eloksallı veya cilalı alüminyum ve cilalı titanyum kasa seçenekleriPatlatılmış titanyum kasa
Ön kristal, kenarlarda şekillendirilmiş kasaya doğru kıvrılırDüz safir ön camı korumak için yükseltilmiş kenarlara sahip korozyona dayanıklı kasa
42mm ve 46mm kasa boyutu seçenekleri (dikey)49mm kasa boyutu (dikey)
Alüminyum : Ion-X ön cam
Titanyum : Safir kristal ön cam
Safir kristal ön cam
Alüminyum : Yalnızca Wi-fi ve hücresel bağlantı seçenekleri
Titanyum : Hücresel bağlantı
Hücresel bağlantı
Kırılma kenarına sahip kavisli ekranDüz ekran
42mm : 989 mm kare görüntüleme alanı
46mm : 1.220 mm kare görüntüleme alanı
1164 mm2 sergileme alanı
Alüminyum : Anodize Gümüş ve Gül Altını ve cilalı Jet Siyahı kaplamalar mevcuttur
Titanyum : Cilalı Gümüş (önceki paslanmaz çelik kasaya, yalnızca Apple Watch Hermès’e uygundur), Altın, Arduvaz ve Doğal kaplamalar mevcuttur
Doğal Titanyum veya Siyah Titanyum kaplama

Apple Watch Series 10 ile Ultra 2 arasındaki en önemli farklardan biri tasarımlarıdır; ikincisi düz bir ekranla çok daha tıknaz, agresif bir görünüme sahiptir. Apple Watch Series 10 çok daha incelikli bir görünüme sahiptir ve daha geniş bir kaplama yelpazesinde mevcuttur, ancak hangi görünümü tercih ettiğiniz nihayetinde kişisel tercih meselesidir.

Apple Watch Series 10’un Daha İyi Olmasının Yolları

Apple Watch Series 10, ‌Apple Watch Ultra 2‌’ye göre daha büyük bir şarj bobini ve entegre bir antene sahip yeniden tasarlanmış metal arka kısım ve daha kompakt bir çip gibi bazı donanım iyileştirmelerine sahip olsa da, bunlar dışarıdan bakıldığında pek fark edilmiyor. En dikkat çekici iyileştirme, belirli saat yüzlerinde canlı bir saniye koluna olanak tanıyan daha hızlı bir yenileme hızına sahip güncellenmiş bir ekran. Ekran ayrıca açılı olarak bakıldığından %40’a kadar daha parlaktır, bu da saate veya komplikasyonlara bakmayı kolaylaştırır.

Apple Watch Serisi 10 (2024)Apple Watch Ultra (2023, ikinci nesil)
Daha büyük şarj bobini ve entegre antene sahip metal arka kısımSeramik ve safir kristal arka yüzey
LTPO3 OLED Always-On Retina ekran (her zaman açık modunda daha hızlı yenileme hızı, belirli saat yüzlerinde canlı saniye koluna olanak tanır)LTPO2 OLED Her Zaman Açık Retina ekran
Geniş açılı OLED (açılı olarak bakıldığında %40’a kadar daha parlak)
Daha kompakt S10 çipiS9 çipi
Daha hızlı şarj (yaklaşık 30 dakikada %0–80)Hızlı şarj (yaklaşık 60 dakikada %0–80)
42mm : 374 x 446 piksel ekran
46mm : 416 x 496 piksel ekran
410 x 502 piksel ekran
9,7 mm kalınlık14.4mm kalınlık
Kasa boyutuna ve malzemeye bağlı olarak 29,3 gram ile 41,7 gram arasında ağırlık61,4 gram ağırlığında
Alüminyum : 399 dolardan başlıyor
Titanyum : 699 dolardan başlıyor
799$’dan başlayan fiyatlarla

Apple Watch Series 10, Apple Watch Ultra’dan daha ince, daha hafif ve daha ucuz olmaya devam ediyor. Ayrıca iki kat daha hızlı şarj oluyor, ancak pil ömrü önemli ölçüde daha kısa.

Apple Watch Ultra’nın Daha İyi Olmasının Yolları

Bununla birlikte, ‌Apple Watch Ultra 2‌ çok çeşitli üstün özelliklerle daha yetenekli bir saat olmaya devam ediyor:

Apple Watch Serisi 10 (2024)Apple Watch Ultra (2023, ikinci nesil)
Dokunsal geri bildirim ve yan düğmeli Dijital TaçDokunsal geri bildirim, yan düğme ve özelleştirilebilir Eylem düğmesi içeren Dijital Taç
2.000 nite kadar parlaklık3.000 nite kadar parlaklık
Özel Wayfinder ve Modüler Ultra yüzler
Düşük görüş koşulları için Gece Modu
Tek konuşmacıÇift hoparlör
Ses izolasyonlu tek mikrofonHüzme oluşturma ve rüzgar gürültüsü azaltma özelliğine sahip üçlü mikrofon dizisi
GPS (L1)Hassas çift frekanslı GPS (L1 ve L5)
Dikkat çekmek için 86 desibel Siren
50m’ye kadar suya dayanıklı100 metreye kadar suya dayanıklı
6 m’ye kadar yüzmeye dayanıklı40 metre derinliğe kadar yüzmeye dayanıklı ve eğlence amaçlı tüplü dalış
MIL-STD 810H’ye göre test edildi
EN13319 sertifikası
Her zaman açık altimetre-500 m’den 9000 m’ye kadar genişletilmiş çalışma aralığına sahip her zaman açık altimetre
18 saate kadar normal pil ömrü36 saate kadar normal pil ömrü
Düşük Güç Modunda 36 saate kadar pil ömrüDüşük Güç Modunda 72 saate kadar pil ömrü

Hangisini Seçmelisiniz?

Apple Watch Ultra, Apple Watch’larının zorlu ortamlarda yardım sağlaması gerekenlerin gereksinimlerini karşılamak için belirli özellikler sunar. Daha parlak ekran, daha yüksek sesli hoparlörler, daha güvenilir GPS, daha iyi su geçirmezlik ve daha fazlası gibi özelliklere sahip daha dayanıklı bir Apple Watch’a ihtiyacınız varsa, Apple Watch Ultra şüphesiz en iyi seçimdir. Apple Watch Ultra, yürüyüş, dalış ve navigasyon gibi görevleri yerine getirmek için açıkça daha iyi donanımlıdır.

Apple Watch Ultra ayrıca, 2015’teki tanıtımından bu yana cihazın ilk gerçek yeniden tasarımını sunmasının yanı sıra, piyasadaki en büyük ve en fazla özellik barındıran Apple Watch seçeneğidir. Teknoloji meraklıları için Apple Watch Ultra, birkaç önemli alanda en iyi özelliklerle yeni bir Apple Watch deneyimi elde etmenin bir yolunu temsil eder. Daha uzun pil ömrü, daha parlak ekran ve Eylem düğmesi gibi özellikler de oldukça erişilebilirdir ve tüm kullanıcılar için faydalı olacaktır. Bu nedenle, bazı müşteriler zorlu ortamlarda kullanım için ihtiyaç duymasalar bile, Apple Watch Series 10 yerine ‌Apple Watch Ultra 2‌’yi seçmeye meyilli olabilir.

Şimdiye kadarki en büyük Apple Watch modeli olarak, Apple Watch Ultra’nın boyutu herkese göre olmayacaktır. Zaten 42 mm’lik Apple Watch kasa boyutunu tercih ediyorsanız, Apple Watch Ultra sizin için çok büyük olabilir. Şüpheniz varsa, bir Apple Store’a gidip Apple Watch Ultra’yı bizzat deneyerek boyutunu kavramak ve sizin için çok büyük ve hantal olup olmadığını belirlemek faydalı olabilir. 46 mm’lik Apple Watch Series 10’un ekranının aslında ‌Apple Watch Ultra 2‌’den biraz daha büyük olduğunu, ancak fiziksel olarak daha küçük bir cihaz olduğunu belirtmekte fayda var.

Benzer şekilde, Apple Watch Ultra’nın görünümü bazı alıcılara hitap etmeyebilir. Eğer cilalı bir bitiş fikrini tercih ediyorsanız ve premium bantlarla iyi uyum sağlayan daha moda odaklı bir akıllı saat arıyorsanız, Apple Watch Ultra’nın daha agresif, sağlam tasarımı sizin için uygun olmayabilir.

Apple Watch Ultra bütçenizi aşıyorsa ancak yine de Apple Watch’unuzu zorlu ortamlarda kullanmak istiyorsanız, Series 10’un güçlü ön camı, suya dayanıklılığı ve yol noktası işaretleme gibi ‌Apple Watch Ultra 2‌’nin birçok yazılım özelliğini sunmaya devam ettiğini aklınızda bulundurmalısınız.

‌Apple Watch Ultra 2‌, özellikle tüm yeteneklerinden faydalanabilen kullanıcı alt kümesi için çok şey sunuyor, bu nedenle yeni bir model satın alırken kesinlikle dikkate alınmaya değer, ancak Apple Watch Series 10, daha düşük bir fiyat noktasında ve daha sade bir tasarımla gelen, her açıdan çekici bir seçenek olmaya devam ediyor.

emlakdream.com.tr