Dünya

ABD Karıştı! 25 şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi!

Trump, orduya teyakkuza geçme emri verdi.

ABD’de şiddetin dozu artıyor. George Floyd adlı siyahinin Minneapolis’te polis şiddeti sonucu ölmesiyle başlayan gerilim ABD Başkanı Trump’ın ikametgâhı Beyaz Saray’ın önüne kadar sıçradı.

Ülkenin dört bir yanında kundaklama ve yağma devam ederken siyahi aktivist Tamika Mallory’nin “Yağmacı olan sizlersiniz. Yağmacılığı ve şiddeti sizden öğrendik. İnsanlarımızı öldüren polisleri tutuklayın” çağrısı büyük ses getirdi.

ABD önceki gün en zor gecelerinden birini yaşarken, George Floyd’un polis şiddetine kurban gitmesini protesto etmek için birçok ünlü isim Minneapolis’te bir araya geldi.

Aralarında eski NBA oyuncusu Stephen Jackson ve aktör Jamie Foxx’un da bulunduğu tanınmış isimler basın açıklaması yaptı. Konuşmalar sırasında siyahi aktivist Tamika Mallory’nin çıkışı ise büyük ses getirdi.

Mallory, sosyal medyada viral olan konuşmasında, “Gençler karşılık veriyorlar, öfkeliler. Yağmacılığı ve şiddeti sizden öğrendik. İnsanlarımızı öldüren tüm polisleri tutuklayın” diyerek yetkililere seslendi.