Gündem

Akademik camiada büyük memnuniyet,Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü görevine yeniden atandı.

atatürk Üniversitesi Rektörü
atatürk Üniversitesi Rektörü

Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yeniden atanması, akademik camiada büyük memnuniyet uyandırdı.

Çomaklı’nın, “Yeni Nesil Üniversite” projesiyle farkını ortaya koyduğunu ifade eden Atatürk Üniversitesi’nden akademisyenler, Çomaklı’nın bu projesiyle önümüzdeki 4 yıla damgasını vuracağını dile getirerek, “Bu projede ilk dönemde önemli mesafeler kaydedildi; şimdi sıra sonuçlandırmakta. Önümüzdeki 4 yıllık dönemde Atatürk Üniversitesi’ndeki köklü değişim çok daha dikkat çekici bir boyut kazanmış olacak” dediler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan atamayı oldukça isabetli bulduklarını dile getiren akademisyenler, “Rektörlerin seçim sistemi değiştiği için bu dönem aday sayısı da hayli fazla olmuştu. Aday sayısının fazla olması akademik anlamda mutluluk verici olsa da, sonuçta rektörlük bambaşka bir sorumluluk. Sınıfta ders anlatmaya benzemez” diye konuştular.

ÜNİVERSİTENİN KAPILARI ŞEHRE AÇILDI

Atatürk Üniversitesi’nin kapılarını şehre açan ve bilimsel bilgi üretiminin yanı sıra Erzurum ekonomisini ayağa kaldırabilme adına önemli çalışmalar yapan Ömer Çomaklı’nın yeni dönemde de rektörlük görevini yürütecek olmasının büyük şans olduğunu düşünen Dadaşlar ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ettiler. Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın Atatürk Üniversitesi’nde yeni bir çığır açtığını dile getiren Erzurumlu vatandaşlar, “Bir zamanlar neredeyse kendi başına bir eyalet olan Atatürk Üniversitesi’nde, bugün şehirle iç içe olma ve şehir için üretme gayreti var. Bu çabanın mimarı ise, kim ne derse desin Ömer Çomaklı hocadır. Dolayısıyla bu sürecin devam etmesi ve Atatürk Üniversitesi’nde yeni bir miladın yaşanması gerekiyordu” dediler.

ÇOMAKLI KARARI ÖĞRENCİLERİ DE SEVİNDİRDİ

Öte yandan Çomaklı’nın Atatürk Üniversitesi Rektörü olarak yeniden atanması, öğrencilerini de sevindirdi. Sosyal medya hesaplarıyla Rektör Çomaklı’yı tebrik mesajı  yağmuruna tutan Atatürk Üniversitesi öğrencileri, “Rektör hocamız üniversiteye hareket getirmişti, tat ve renk kazandırmıştı. Kendisinin görevine devam edecek olmasına çok sevindik” diyerek, “Üniversitemiz her yıl biraz daha cazibe kazanıyor, nitelikli hale geliyor. Bu noktaya gelmiş olmamızda Rektör hocamızın büyük emeği var” ifadelerini kullandılar.