Teknoloji

Akıllı Saat Apple Watch, hayat kurtardı!

Akıllı Saat Apple Watch, hayat kurtardı!
Akıllı Saat Apple Watch, hayat kurtardı!

Giyilebilir teknoloji ürünlerinin en büyük nimeti olan akıllı saatler gittikçe yaygınlaşıyor. Gerek akıllı bileklikler, gerek akıllı saatler hayatımızın yavaş yavaş bir parçası oluyor.

Apple Watch saatlerdeki nabız ölçüm özelliği ABD’de bir kullanıcının hayatını kurtardı. Aslında bu özellik neredeyse her akıllı saatte bulunuyor fakat Apple’ın geliştirdiği uyarı sistemi daha büyük fayda sağlamış.

Apple Watch nabız ölçüm özelliği hayat kurtardı!

ABD’de üniversiteden yeni mezun olan 25 yaşındaki Zachary Zies, ortaokuldan beri Friedreich hastalığıyla savaşıyor. Bu hastalık, ani nabız yükselmesine bağlı olarak vücudun birçok fonksiyonunu devre dışı bırakıyor. Ortaokuldan beri bu hastalıkla mücadelesini sürdüren Zies, ani nabız artışı durumunda sağlık kuruluşuna başvurmak zorunda. Hevesli bir Apple Watch kullanıcısı olan Zachary Zies, saatine gelen bildirimleri nabzının 210’a ulaştığını anladı. Bunun hemen ardından sağlık kuruluşuna başvurdu ve Apple Watch erken teşhiste hayat kurtarıcı rolü oynadı.

Tedavisi yapılan Zachary Zies daha sonra şu ifadeleri kullandı: “Apple Watch aksi bir durum olduğunda beni uyarıyor ve hastalığımla savaşmama yardımcı oluyor.”. Geçen yıl benzer bir olay daha yaşanmıştı, yine aynı olayda Apple Watch nabız ölçümü uyarısı vermişti.

Eğer siz de tedbir amaçlı otomatik nabız ölçüm özelliğini aktif etmek istiyorsanız şu adımları takip etmelisiniz:

  1. iPhone’unuzdan Apple Watch uygulamasına gidin
  2. Saatinizi yönetme sekmesinden “Nabız” seçeneğine gidin
  3. Uyarıyı alacağınız en yüksek ve en düşük nabız değerlerini girin

Sizler bu olay hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce akıllı saatler başka hangi hastalıkları teşhis edebilir?

kaynak: shiftdelete