Gündem

Almanya’da polis şiddeti! Kızımı öldüresiye yumrukladılar

Almanya’da polis şiddeti! Kızımı öldüresiye yumrukladılar

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaleti Ennepetal kasabasında Türk baba kız polis şiddetine maruz kaldı.

Alman polisi, baba Cemil Başöngen ile kızı Yasemin’e orantısız güç kullanarak hastanelik etti. Baba Cemil Başöngen 5 gün iş görememezlik raporu aldı. Polislerden davacı olurken kızı Yasemin Başöngen’in  yüzünde oluşan kırıklar sebebi ile tedavisinin hastanede devam edeceği belirtildi. Demirören Haber Ajansı’na (DHA) olay anını anlatan baba Cemil Başöngen kızı Yasemin’in yüzünde oluşan kırıklar sebebi ile konuşamadığını söyleyerek:

” Kızımla birlikte Lünen’e gitmiştik. Kızıma oradan akvaryum alacaktık. Ben aşağıda arabada bekliyordum. Kızım ile arkadaşı arasında bir tartışma yaşanmış, sesler yükselmiş ve komşular polis çağırmış. Kısa süre sonra gelen polis  kızıma uzaklaşmasını iletti ve bir alt kata indi, zaten olayda bundan sonra başladı. Kızıma uzaklaş diyen polis, hışımla arkasından gelerek diğer polis arkadaşı ile kızımı yere yatırdı. Bende olayı görünce kızımı korumak için yanlarına indim.  Olayın şaşkınlığı ile kızıma doğru ilerlerken iri yapılı polis, iki yumruk atarak beni tutup yere düşürdü. Üstelik birde ters kelepçe taktı, bir ara bilincimi kaybettim. O sırada da kızımı polis aracına bindirmişler, ben bilincimi yitirmiştim artık” dedi.

”Elmacık kemiğinde kırıklar var ”

Kızıyla kendisinin ayrı ayrı karakola götürüldüğünü söyleyen baba Cemil Başöngen, ”Karakolda  kelepçeyi açıp kızımla görüşmeme izin verildi, yavrumun yüzü ve saçları kanlar içerisindeydi. Karakolun önünde polis aracının içinde  kızımı çok kötü darp etmişler, elmacık kemiği kırılmış. Burnundan kanlar akıyordu. Çağırdıkları ambülans ile  kızımı hastaneye sevk ettiler. Bende 5 gün iş göremez raporu aldım. Pazartesi günü hem Türkiye Cumhuriyeti Essen Konsolosluğumuza hem de avukatıma giderek suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

Cemil Başören kızının hastanelik edildiğini ve ‘şişko’ diye kızıyla  dalga geçip ‘seni öldürürüz’ diye tehdit ettiklerini söyledi, polisler hakkında kanuni yollardan hakkını sonuna kadar arayacağını sözlerine ekledi.

Almanya’da polis şiddeti! Kızımı öldüresiye yumrukladılar