Teknoloji

Apple, bir modeline desteğine son verdi.

Satıştan kaldırılan iPhone modelleri isimli liste yenilendi
Satıştan kaldırılan iPhone modelleri isimli liste yenilendi

Apple, Satıştan kaldırılan iPhone modelleri isimli liste yenilendi

Apple tarafından yayımlanan ve satıştan kaldırılan iPhone modelleri için hazırlanan ilgili liste yenilendi. iPhone dışında iPad, iPod ve Mac ürünlerinin de bulunduğu bu listede adı geçen ürünlere destek verilmiyor.

Satıştan kaldırılan ve bu listede olmayan ürünler 5 yıl boyunca (yasalar aksini söylemedikçe) Apple veya Apple garantili bir teknik servis tarafından yenilenebiliyor. Bu yenileme işlemi hem yazılım bazlı hem de parça bazlı bir işlem olabiliyor.

Satıştan kaldırılan iPhone modelleri isimli liste yenilendi

Bu listede klasik ürünler ve satıştan kaldırılmış ürünler olmak üzere iki farklı kategori mevcut. Klasik ürünler 5 yıldan uzun ve 7 yıldan kısa süredir satışta olmayan ürünlere verilen bir unvan. Bu ürünlere ilgili eksik parçanın Apple’ın envanterinde bulunması şartı ile (yasalar aksini söylemedikçe) donanım desteği sağlanıyor.

Satıştan kaldırılmış ürünler ise 7 yıldan uzun bir süredir satılmayan ürünler olarak nitelendiriliyor. Bu ürünlere hiçbir donanım hizmeti sağlanmıyor ve bu ürünler için herhangi bir parça talep edilemiyor.

Apple, iPhone 5C isimli ürününü de müzeye kaldırdı. Klasik unvanına layık görülmeyen bu model artık hiçbir destek alamayacak. iPhone 4 (8 GB), iPhone 4 CDMA (8 GB), iPhone 4S, iPhone 4S (8 GB), ve iPhone 5 gibi dönemine damga vuran modeller de bu listede yer alıyor.

 iPhone 5C hakkında neler düşünüyorsunuz? 20 Eylül 2013 tarihinde piyasaya sürülmüştü. Yorumlarınızı bekliyoruz