Gündem

Artvin’in 170 haneli köyünde çıkan yangında 50’ye yakın ev yandı!

Artvin’in 170 haneli köyünde çıkan yangında 50’ye yakın ev yandı!

Artvin Yusufeli ilçesine bağlı Dereiçi köyünde, bir evde başlayan yangın rüzgarın da etkisi ile çevresinde bulunan evlere sıçradı.

50’ye yakın evin bir anda alev aldığı yangında bölgeye giden itfaiye ekipleri yangına müdahale etmeye başladılar. Ekipler alevlerin köyde bulunan diğer evlere de sıçramaması için yoğun çaba sarf etti.

170 haneli köyde öğle saatlerinde meydana gelen alevlerin etkili olan rüzgar nedeniyle kısa sürede büyüdüğü ve çevrede bulunan diğer evlere de sıçradığı bildirilirken Yusufeli ilçe belediyesi ile Orman Müdürlüğü’nden gelen ekiplerin müdahale ettiği yangın için tüm ilçelerden takviye itfaiye araçları da köye yönlendirildi. Yangına havadan da müdahale edebilmek için yangın söndürme helikopteri de istendi.

Yangınla ilgili bir açıklama yapan Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, yangının kontrol altına alındığını ve yangında ilk belirlemelere göre can kaybı olmadığını söyledi.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ise yaptığı açıklamada Artvin’in Yusufeli ilçesindeki yangının büyük oranda kontrol altına alındığını, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) 1 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildiğini kaydetti.

Artvin’in 170 haneli köyünde çıkan yangında 50’ye yakın ev yandı!