EkonomiGündem

Bakan Selçuk duyurdu! Maaşlar yılbaşı nedeniyle erken ödenecek!

Bakan Selçuk duyurdu! Maaşlar yılbaşı nedeniyle erken ödenecek!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Emekli Sandığı kapsamındaki vatandaşların kısıtlama günlerine denk gelen aylıklarının erken ödeneceğini duyurdu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yılbaşı tatilinin de eklenmesiyle birlikte 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00’da başlayıp, 4 Ocak 2021 Pazartesi gününe kadar sürecek olan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle, Emekli Sandığı kapsamındaki vatandaşların kısıtlama günlerine denk gelen aylıklarının erken ödeneceğini duyurdu.

Bakan Selçuk, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Emekli Sandığı kapsamında aylık alan emekli, dul ve yetimlerin aylıklarının her ayın 1’i ila 5’i arasında ödendiğini hatırlatarak “Ocak ayının 1’i ve 3’ü arasında ödenecek olan emekli sandığı aylıklarını sokağa çıkma kısıtlamasından önce ödüyoruz. Böylece banka şubelerinde, kısıtlama sonrası yaşanabilecek yoğunluğun da önüne geçmiş olacağız.” diye konuştu.

Buna göre, aylıklarını her ayın 1’inci günü almakta olanlar bugün (29 Aralık Salı), 2’nci ve 3’üncü günü almakta olanlar 30 Aralık 2020 Çarşamba günü, 4’üncü ve 5’inci günü almakta olanlar ise kendi ödeme günlerinde, yani 4 ve 5 Ocak 2021’de ödemelerini alabilecekler.