Gündem

Balkanlar’dan gelen soğuk hava ile Kar yağışı Batında yurda girdi!

Balkanlar'dan gelen soğuk hava ile Kar yağışı Batında yurda girdi!

Balkanlar’dan gelen soğuk hava dalgasının etkisine giren Trakya’da, kar yağışı başladı.

Tekirdağ ekipler, yolların kapanma olasılığına karşı temizleme ve tuzlama çalışması yapıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce “turuncu” uyarı verilen Kırklareli’nde kar yağışı etkili oluyor. Kar yağışı nedeniyle kent merkezi kısa sürede beyaza büründü.

İSTANBUL’DA KAR YAĞIŞI

Yeniden etkisini gösteren soğuk havayla birlikte İstanbul’un bazı bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı etkili oluyor.

Kar yağışı özellikle Silivri, Büyükçekmece, Çatalca, Beylikdüzü ve Arnavutköy’ün bazı bölgelerinde etkili oluyor.

TRAFİK YOĞUNLUĞU YÜZDE 63

Bu bölgelerde zaman zaman tipi şeklinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle yolda yürümeye çalışan vatandaşlar zor anlar yaşıyor.

Anadolu Yakasında ise Maltepe’nin yüksek kesimleri Gülsuyu ve Başıbüyük ile Kartal Aydos Ormanı civarında kar yağışı görülüyor.

İstanbul trafiğinin de olumsuz etkilendiği yağışlar nedeniyle saat 12.45 itibarıyla kentin trafik yoğunluğu yüzde 63 olarak kayıtlara geçti.

METEOROLOJİ’NİN KAR TAHMİNİ

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan son tahmin ve değerlendirmelere göre, Marmara Bölgesi’nde çok bulutlu hava bekleniyor.

Bölgenin Trakya kesiminde kar, İstanbul’un batı kesimleri ile akşam il genelinde ve bölgenin doğusunda karla karışık yağmur tahmin ediliyor.

‘DİKKATLİ OLUN’ UYARISI

Yağışların, gece kar şeklinde olması öngörülüyor. Kar yağışının Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde sabah yoğun olması bekleniyor.

Kuvvetli kar ve rüzgar nedeniyle olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Balkanlar'dan gelen soğuk hava ile Kar yağışı Batında yurda girdi!