Güncel

Başkan Erdoğan: hedefimiz akan kanı durdurmak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan’ın başkenti Astana’daki Bağımsızlık Sarayı’nda düzenlenen Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı’nın (CICA) 6. Zirvesi Genel Oturumu’nda konuştu.

CICA’nın 6. Zirvesi’ne katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, başarıyla yürüttükleri dönem başkanlığı ve bu büyük Zirve’ye ev sahipliğinden dolayı Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokoyev’in şahsında tüm Kazakları tebrik ettiğini söyledi.

Üyeliğe yeni kabul edilen Kuveyt’e “Hoş geldiniz.” diyen Erdoğan, “Kazakistan’ın önerisi doğrultusunda temelleri atılan konferansın 30’uncu kuruluş yıl dönümünü yine Kazakistan tarafından düzenlenen bu Zirve’de kutlamanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Zirvemizin ve yapacağımız istişarelerin ülkelerimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya-Ukrayna savaşında hedefimiz akan kanı durdurmak

“2019’da ilan ettiğimiz Yeniden Asya Girişimi’mizin temel hedefi, kıta ülkeleriyle ikili ve bölgesel platformlarda iş birliğimizin derinleştirilmesidir.” diyen Erdoğan, Türkiye’nin kurucularından olduğu konferansın genişlemesine ve kurumsal kapasitenin genişletilmesine başından beri güçlü destek verdiklerini bildirdi.

Erdoğan, 2010-2014 yılları arasındaki Türkiye’nin dönem başkanlığı sırasında da aynı doğrultuda hareket ettiklerini belirterek, “Bugünkü Astana Zirvesi de konferansın, uluslararası teşkilata dönüşümü sürecinin ilan edildiği zirve olarak tarihe geçecektir.” ifadesini kullandı.

haber kaynak: TRTHaber.com.tr