GüncelSiyaset

Başkan Erdoğan: Maalesef bunlar sevgili kardeşim siyaseti bilmiyorlar

Başkan Erdoğan
Gençlerin sorularını yanıtlayan Başkan Erdoğan, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun bir TV’de yaptığı açıklamaya değinerek şunları söyledi;

“Maalesef bunlar sevgili kardeşim siyaseti bilmiyorlar. Ama öğrenecekler. Ne zaman? Şu seçimde. Bunlar yanımızda bu kadar kaldılar ama hiçbir şey öğrenememişler. Çünkü üst üste bunca seçimler kazanmış bir AK Parti var. Bunlar da güya işte bizimle beraber bu yolda yürüdüler ama bir şey öğrenememişler.” diye konuştu.

Bir gencin, “Tersine yürümüşler Başkanım” sözü üzerine Erdoğan, “Maalesef. Ama çok güzel bir yere dokundun. Aynen hani o yürüyen merdivende birileri de tersine yürüyordu ya şimdi de bunlar tersine yürüyen merdivenlerde beraber yürüyorlar. Hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

HDP AÇIKLAMASI

Erdoğan, “HDP geçen hafta kendisi aday çıkaracağını açıkladı. Sizin bu konu hakkında yorumunuz nedir?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Zaten bunlar komplo içinde komplo. Bunlara hiç kafayı takma. Az önce söyledim ya yalan üstüne yalan. Şimdi hepsi bu konuda birbirinden çok daha maharetli, yalanda yarışıyorlar. Ama biz dürüstlükte yarışıyoruz. Farkımız bu. Onların kim hangisi aday çıkaracak, çıkarmayacak bunlara hiç kafayı takmayın. Biz işimize bakalım. Cumhur İttifakı olarak biz ne yapacağız? Biz ona bakalım. Cumhur İttifakı olarak Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıl dönümünde bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.”

“PASI TARIM BAKANINA ATAYIM”

*Şu an itibarıyla da bu ziyaret gerçekleşmeyeceği gibi onların İsveç’te bu duruma karşı eğer bir el koymazlarsa İsveç ile münasebetlerimizi çok daha gerebilir.

“ALMANYA, FRANSA İNGİLTERE’DE BOY GÖSTERİYORLAR”

Erdoğan, sadece İsveç ve Finlandiya’da değil Almanya’da, Fransa’da ve İngiltere’de terör örgütlerinin boy göstermeye devam ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı;

“Türkiye olarak bunlara karşı tavrımızı buna göre belirleyeceğiz. Attıkları bütün adımlar, Türkiye’de bunlar istediklerini gerçekleştiremedikleri için güya dışarıdan bizi kuşatacaklar. Ya böyle bir şeyi yapamazsınız. Türkiye’de şu anda onuru, gururu dört dörtlük sağlam olan bir iktidar var. Onun için de bundan sonraki süreçte de Allah’ın izniyle terörle mücadelede Türkiye’yi dışarıdan kuşatamazlar. Çünkü Türkiye kendi içinde çok kavi, çok sağlam. Bunlara da bunun bedelini bire yüz, bire bin ödetiyoruz, ödeteceğiz.” (AA)

Haber Kaynak: SÖZCÜ

Başkan Erdoğan