Sağlık

BioNTech aşısı ilk kimlere yapılacak? Aşı sırasında ilk kimler var?

BioNTech aşısı ilk kimlere yapılacak? Aşı sırasında ilk kimler var?

ABD ve Almanya’nın ortak çalışmayla birlikte geliştirdiği BioNTech aşısı, Çin’den ithal edilen Sinovac aşısıyla birlikte Türkiye’deki vatandaşlara uygulanmaya başlayacak.

Koronavirüs salgınıyla mücadelede yapılan anlaşmalarla birlikte geçtiğimiz gün 1 milyon 500 bin adet Pfizer-BioNTech aşısı Türkiye’ye getirilirken aşının Çin aşısı ile birlikte uygulanacağı ve aşılama hızı artırılacağı belirtildi.

BioNTech aşısının ilgili ilk kimlere uygulanacağı sorusu ise vatandaşlar arasında yanıt aramaya başladı. Konuyla ilgili edinilen bilgilere göre aşının ilk olarak öğretmenlere yapılacağı öğrenildi. Daha sonrasında ise aşılama TSK personeli ve polis gibi kritik görevde çalışanlara uygulanması planlanırken aşının 60-64 yaş grubuna da başlanacağı belirtildi.

Yurt dışından getirilen aşıların Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Laboratuvarları’na gönderildiği ve burada 14 günlük bir analize tabi tutulduğu bildirilirken BioNTech aşısının zabıtalara ve Adalet Bakanlığı’nda görevli çalışanlara da yapılması değerlendiriliyor. Saklama koşulları -70 derece gibi uygunluğu temin edilen merkezlerde bulunan aşılar, Sinovac aşısı iki doz halinde ve 28 gün ara ile yapılacak.

BioNTech aşısı ilk kimlere yapılacak? Aşı sırasında ilk kimler var?