Güncel

Bölgelerimizin 10 Kasım 2021 Çarşamba Hava tahmin Raporu paylaşıldı

Bölgelerimizin 10 Kasım 2021 Çarşamba Hava tahmin Raporu paylaşıldı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Bölgelerimizin 10 Kasım 2021 Çarşamba hava tahmin raporu yayımlandı
Bölgelerimizin 10 Kasım 2021 Çarşamba Hava tahmin Raporu paylaşıldı
10 Kasım 2021 Çarşamba  Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre:


Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Adana ve Mersin’in kuzey çevreleri ile Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bu akşam saatlerinde Batı Karadeniz kıyıları, gece Sinop, Samsun, Ordu ve Giresun çevreleri ile 10 Kasım 2021 Çarşamba Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, bu gece ve 10 Kasım 2021 Çarşamba sabah ilk saatlerde Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve İç Anadolu’nun kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının ülkemiz genelinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalarak mevsim normalleri civarına, kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz bölgesinde kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı Karadeniz ve İç Anadolu’nun güneyinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-70 km/sa), Kuzey ve İç Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Akdeniz’in iç kesimlerinde yer yer kısa süreli fırtına (50 ila 70, yer yer 90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların bu akşam saatlerinde Batı Karadeniz kıyılarında, gece Sinop, Samsun, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli, 10 Kasım 2021 Çarşamba Doğu Karadeniz kıyılarında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, ani sel, su baskını, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara, Batı Karadeniz ve İç Anadolu’nun güneyinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-70 km/sa), Kuzey ve İç Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Akdeniz’in iç kesimlerinde yer yer kısa süreli fırtına (50 ila 70, yer yer 90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

10 Kasım 2021 Çarşamba BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (30-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

EDİRNE 5°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

İSTANBUL 10°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KIRKLARELİ 5°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı

KOCAELİ 9°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

EGE

Az bulutlu, kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve iç kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR 5°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ 11°C, 17°C

Parçalı ve az bulutlu

İZMİR 13°C, 19°C

Parçalı bulutlu

MANİSA 10°C, 17°C

Parçalı bulutlu

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, zamanla iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, 10 Kasım 2021 Çarşamba Kahramanmaraş ve Hatay ile Adana ve Mersin’in kuzey çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın iç ve yüksek kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (70-90 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA 12°C, 23°C

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, 10 Kasım 2021 Çarşamba kuzey çevreleri yer yer yağmur ve sağanak yağışlı

ANTALYA 16°C, 23°C

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu

HATAY 12°C, 23°C

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, 10 Kasım 2021 Çarşamba öğle saatlerinden sonra yer yer yağmur ve sağanak yağışlı

MERSİN 16°C, 24°C

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, 10 Kasım 2021 Çarşamba kuzey çevreleri yer yer yağmur ve sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinde kuzey ve batısının (Eskişehir, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Konya, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Kayseri), 10 Kasım 2021 Çarşamba doğusunun (Yozgat, Sivas, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Karaman, Kayseri) yağmur ve yer yer sağanak yağışlı, bu gece ve 10 Kasım 2021 Çarşamba sabah saatlerinde kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın 10 Kasım 2021 Çarşamba güney kesimlerinde kuvvetli (30-50 km/sa) yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ANKARA 5°C, 11°C

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinde yağmurlu

ÇANKIRI 5°C, 10°C

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinde yağmurlu

ESKİŞEHİR 5°C, 9°C

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, bu gece saatlerinde yağmurlu

KONYA 8°C, 12°C

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, bu gece geç saatlerde yağmurlu

10 Kasım 2021 Çarşamba BATI KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu ve bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu akşam saatlerinde kıyı kesimlerinde etkili olması beklenen yağışların genellike yağmur ve sağanak, bu gece ve 10 Kasım 2021 Çarşamba sabah ilk saatlerde bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa), yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

BOLU 4°C, 8°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, bu gece ve 10 Kasım 2021 Çarşamba sabah ilk saatlerde yüksekleri karla karışık yağmurlu

DÜZCE 7°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KASTAMONU 4°C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, bu gece ve 10 Kasım 2021 Çarşamba sabah ilk saatlerde yüksekleri karla karışık yağmurlu geçecek. Yağışların bu akşam saatlerinde kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ZONGULDAK 10°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

10 Kasım 2021 Çarşamba ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, Orta Karadeniz ile 10 Kasım 2021 Çarşamba bölge genelinin yağmur ve sağanak, doğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Orta Karadeniz kıyıları ile Giresun çevrelerinde kuvvetli, 10 Kasım 2021 Çarşamba Doğu Karadeniz kıyılarında çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

AMASYA 8°C, 9°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

SAMSUN 10°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

TOKAT 5°C, 7°C

Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı

TRABZON 12°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların 10 Kasım 2021 Çarşamba çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, 10 Kasım 2021 Çarşamba kuzey ve batısının yağmur, kuzeyinin yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM 0°C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, 10 Kasım 2021 Çarşamba yağmur, yüksekleri yer yer karla karışık yağmurlu

KARS 0°C, 10°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, 10 Kasım 2021 Çarşamba yağmur, yüksekleri yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı

MALATYA 7°C, 12°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, 10 Kasım 2021 Çarşamba yer yer yağmurlu

VAN 0°C, 14°C

Parçalı ve az bulutlu, 10 Kasım 2021 Çarşamba zamanla çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının çok bulutlu, 10 Kasım 2021 Çarşamba öğle saatlerinden sonra Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yer yer yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 6°C, 19°C

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu

GAZİANTEP 8°C, 19°C

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, 10 Kasım 2021 Çarşamba öğle saatlerinden sonra yer yer yağmur ve sağanak yağışlı

SİİRT 10°C, 19°C

Az bulutlu

ŞANLIURFA 13°C, 21°C

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu

10 Kasım 2021 Çarşamba DENİZLERDE HAVA
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı denizlerde-Hava-1.jpg

10 Kasım 2021 Çarşamba Doğu Karadeniz ve Doğu Akdeniz’de kuvvetli fırtına; Batı Karadeniz, Marmara ve Ege’de fırtına bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8, doğusunda yer yer 9 kuvvetinde; Dalga: 3,0 ila 4,0 m, doğusu yer yer 5,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde, Dalga: 2,5 ila 3,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde; Dalga: 3,0 ila 4,0 m; Görüş: İyi, fırtına anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Az bulutlu, zamanla doğusu parçalı bulutlu; Rüzgar: Geneli kuzey ve kuzeydoğudan, batısı sabah saatlerine kadar kuzeybatıdan, 4 ila 6, yarın 10 Kasım 2021 Çarşambasabah saatlerinden itibaren 7 ila 9 kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5 m, 3,5 ila 4,5 m; Görüş: İyi, fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,5m; Görüş: İyi.