Tatlılar

Bugün Ne Yapalım – Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısının Lezzeti öylesine büyük ki kabak tatlısı denildiğinde bile ağızlar sulanmaya başlar hemen. Sebze olarak kullanılan yeşil kabak değil de anında o anlaşılır, koyulaşan şerbeti üzerine gezdirilip gezdirilip yenir. Bal kabağı tatlısı tarifi bilindiği üzere Antalyalılara özgü bir şekilde servis edilecekse; tahin, ceviz içi hatta dondurma eklenir üzerine. Tabak tabak yenilir.

Peki siz nasıl pişirirsiniz kabak tatlısını? Toz şeker ilavesini damak tadınıza göre mi belirlersiniz? Kendi suyunda mı pişirir ekstra su mu eklersiniz? Tarifin altına yorumları bekliyoruz, yapanların ellerine sağlık şimdiden.

KAÇ KİŞİLİK
5 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
30 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
45 dakika

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogrambal kabağı
  • 250 gramtoz şeker
  • 1/2 su bardağıince çekilmiş ceviz içi
  • 1/2 su bardağıtahin

Bal Kabağı Tatlısı Tarifinin Püf Noktası

Yeşil ve sert kabuklarını aldığınız dilimlenmiş bal kabaklarını, toz şeker ilavesiyle kapağı kapalı tencerede ne kadar uzun süre bekletirseniz o kadar çok su salacaktır. Bu durum kabağın cinsine göre değişiklik gösterebilir, aksi takdirde az miktarda içme suyu eklemeniz önerilir. Kullandığınız toz şeker miktarını arzuya göre azaltıp artırabilirsiniz.

Bal Kabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Çekirdekli ve damarlı göbek kısmını aldığınız bal kabağının sert ve yeşil kabuklarını dikkatli bir şekilde kesip dilimleyin.
  2. Dilimlediğiniz bal kabağını geniş bir tencereye alın. Üzerine toz şeker serpip kapağı kapalı tencerede uzun bir süre (bir gece önceden olabileceği gibi en az 3-4 saat) bekletin.
  3. Suyunu salan bal kabağını ocağa alın. Kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin.
  4. Şerbeti koyulaşan ve hafif yumuşayan kabakları ocaktan alın.
  5. Kabak tatlısını soğuttuktan sonra servis tabaklarına alın. Tahin ve ince çekilmiş ceviz içi ilavesiyle sevdiklerinizle paylaşın.