ÇorbalarMutfak

Bugün Ne Yapalım – Mercimek Çorbası

Çorba tariflerine her geçen gün bir yenisi daha eklense de en zamansız klasiklerden olan çorbamız mercimek çorbasının yeri hiç mi hiç değişmez. Her evde mutlaka bir mercimek çorbası tarifi kaynamıştır. Ramazan yemeklerinden misafir sofralarına kadar hemen hemen her yerde yerini en baş köşede alır mercimek çorbası. Şimdi gelin bildiğimiz klasik mercimek çorbasını biraz farklılaştıralım. Tüm malzemeleri bir tencerenin içerisine koyup, en hızlısından bir mercimek çorbası tarifi yapalım. Üstelik kıvamı da, lezzeti de şahane olsun! Karşınızda nefis mi nefis: Kolay mercimek çorbası tarifi.

İşin sırrı soğanı yağla güzelce kavurduktan sonra içerisine salça ve mercimek katmakta. Böylelikle ayrıca bir sos yapmanıza gerek kalmayacak ve soğanın lezzeti çorbaya daha net bir şekilde geçecek. Bolca baharat ilavesiyle de lezzetine lezzet katabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, kolay mercimek çorbası tarifimize buyur ediyoruz!

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
5 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
20 dakika

Kolay Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağıkırmızı mercimek
  • 1 adetsoğan
  • 1/2 çay bardağızeytinyağı
  • 1 yemek kaşığıbiber salçası
  • 1 çay kaşığıkimyon
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 1 çay kaşığıtuz

Kolay Mercimek Çorbası Tarifinin Püf Noktası

Su miktarını azar azar ilave edin. Dilerseniz tavuk ya da et suyu kullanabilir, içerisine patates ya da havuç da ilave edebilirsiniz.

Kolay Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kırmızı mercimekleri yıkayın ve ardından bir süzgecin üzerine alıp süzdürün.
  2. Soğanı minik minik doğrayıp bir tencere aktarın üzerine zeytinyağı ekleyerek kavurmaya başlayın. Ardından mercimekleri de ekleyerek kavurmaya devam edin.
  3. Son olarak salçayı da ekleyerek birkaç dakika daha kavurun. Üzerine 4 – 4,5 su bardağı kadar su ilave ederek kaynamaya bırakın.
  4. Mercimekler tamamen yumuşadığında içerisine baharat ve tuzu da ekleyin. Birkaç dakika daha bu şekilde kaynattıktan sonra ocaktan alın. El blenderıyla güzelce tüm malzemeleri pürüzsüz bir hale getirene kadar çekin.
  5. Ardından sıcak sıcak servis edin.

Kolay Mercimek Çorbası Tarifinin Servis Önerisi

Dilerseniz üzerine pul biber ya da toz kırmızı biber serperek de servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun..