Sağlık

Burun tıkanıklığı ve nezle belirtilerinin koronavirüs semptomu olduğu saptandı

Burun tıkanıklığı ve nezle belirtilerinin koronavirüs semptomu olduğu saptandı

Baharın gelmesi ile birlikte koronavirüs pandemisinin de seyrinin değiştiği görülürken son günlerde hastanelere yapılan başvurularda, hastaların burun tıkanıklığı ve nezle belirtileri ile geldikleri belirtildi.

İlk olarak öksürük ve ateşle başlayan koronavirüsün semptomlarına burunda tıkanma ve nezle belirtileri de eklendiği aktarıldı. Son verilere göre elde edilen bu sonuçlarda hem mutant virüsünün hem de pandemi sürecinin genel seyrinde değişikliğe neden olacağı değerlendirildi.

Koronavirüs salgını ile mücadelede virüsün seyri ve bulaş durumuna karşı araştırma yapan uzmanlar, vaka sayılarında meydana gelen yükselişlerin daha devam edeceği öngörüsünde bulunuyorlar. Bilim Kurulu üyelerinin son değerlendirmelerinde ise 2 veya 3 hafta içerisinde virüsün platoya ulaşılabileceği belirtilirken Ramazan ayı içinde koronavirüs tedbirleri ve orucun etkisiyle toplumsal hareketliliklerin yavaşlayacağı yönünde bir görüşleri de var.

Bu kapsamda son günlerde hastanelere gelen vatandaşların burun tıkanıklığı ve nezle gibi benzeri belirtilerle başvurdukları ve bu başvuruların çoğalmasıyla kişilerin önemsemediği bunlar gibi birçok semptomun kovid belirtileri olarak çok önemli sinyaller içerebildiği ifade edildi. Vakalarda görülen semptomların değiştiği yönünde yapılan açıklamada hastane ve kliniklerde vatandaşların genel olarak hapşırma, burun akıntı ve tıkanıklığı gibi sorunlarla geldiği ve test sonuçlarının pozitif yönde çıktığı belirtiliyor.

Burun tıkanıklığı ve nezle belirtilerinin koronavirüs semptomu olduğu saptandı