Gündem

Camilerin ne zaman ibadete açılacağı Bakan Koca’ya soruldu!

Koronavirüs tedbirlerinin esnetilmesi çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan Koca camilerin ne zaman ibadete açılacak sorusunu cevapladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlık Bilkent Yerleşkesi’nde corona virüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Camiler ne zaman ibadete açılacak sorusunu yanıtlayan Bakan Koca, camilerin açılmasıyla ilgili dünyadaki uygulamaları örnek gösterdi. Peki, Camiler ne zaman ibadete açılacak? İşte camiler ile ilgili Sağlık Bakanı Koca’nın açıklamaları…

Bilim Kurulu toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 salgınına karşı mücadelede gelinen son durumu, izlenen stratejileri ve alınacak önlemleri anlattı.  Corona virüsle mücadelede ‘Kontrollü Sosyal Hayat’ vurgusu yapan Bakan Koca, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Açıklamasının ardından bir gazetecinin ‘Camiler ne zaman ibadete açılacak?’ sorusunu da yanıtlayan Bakan Koca, camilerle ilgili dünyadaki uygulamaları işaret etti.  



CAMİLER NE ZAMAN İBADETE AÇILACAK? CAMİLER AÇILACAK MI? 

Bakan Koca’nın camiler ile ilgili açıklaması şu şekilde:  “Camilerle ilgili doğrusu dünyada yer yer bazı uygulamaların olduğunu biliyoruz. Türkiye’de de salgının seyrine göre gündeme gelebilir. Bilim Kurulu’nda gündeme gelmedi. Önümüzdeki günler zannediyorum bu konu gündeme gelmiş olur. Tedbirli ve belli kuralları olmak kaydıyla hükümette gündem olmuş olur.”