GüncelTeknoloji

Cenk’in balistik füze olması kuvvetle ihtimal

Cenk’in balistik füze olması kuvvetle ihtimal

Gezgin, Tayfun ve Cenk için bilgiler oldukça kısıtlı. Ancak burada asıl üzerinde durulması gereken konulardan biri de Türkiye’nin bu bilgileri açıklıyor oluşu…

Normal şartlarda ülkeler bu tür kabiliyetlerini mümkün olduğu kadar saklamayı tercih eder. Türkiye ise kısa sürede açıkladığı füzelerle genel yol haritasının dışına çıktı. Peki bu neden önemli?

Savunma Sanayii Araştırmacısı Yusuf Akbaba ile bu sorunun yanıtı aradık ancak önce Cenk ile ilgili beklentileriyle başladık.

Tayfun ve Gezgin ile beraber anıldığı için Cenk’in de bir balistik füze olduğuna dair beklentisi var Akbaba’nın. “Bu bir bilgi değil. Sadece tüme varım” dedikten sonra muhtemelen Tayfun’dan farklı özellikler taşıdığı için Cenk’in yeni bir isimle adlandırıldığından bahsediyor.

“Menziliyle değil güdüm kabiliyetiyle öne çıkacak”

Türkiye’nin Kara Atmaca ve SOM gibi seyir füzeleri üzerinde çalıştığını, supersonic füzelerle ilgili de Ankara’nın bir takım projeleri olduğunu anımsatan Akbaba, “Herkes daha uzun menzil bekliyor ancak ben menzilden ziyade Cenk’in güdüm yeteneğiyle öne çıkabileceğini düşünüyorum. Tayfun sahip olduğu menzille, Cenk güdüm yeteneğiyle konuşulabilir” ifadesini kullanıyor.

Haber:TRTHaber.com.tr

Cenk’in balistik füze olması kuvvetle ihtimal