Gündem

Cumhur Başkanı Erdoğan’dan dikkat çekici asgari ücret açıklaması

Cumhur Başkanı Erdoğan’dan dikkat çekici asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamasında asgari ücrete ilişkin soruyu (gönlünüzden geçen rakam nedir) “Belli bir noktaya gelsin o zaman cevap vereceğiz.” şeklinde cevapladı.

Yaklaşık 7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan asgari ücret zammına ilişkin olarak “Belli bir aşamaya gelinsin ondan sonra cevap vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Asgari ücret ile ilgili gerçekleştirilen ilk 3 toplantı ve yapılacak olan son toplantı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ev sahipliğinde olacak.

TÜİK hesaplaması

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), evli olmayan bir işçinin asgari geçim tutarının ağır işlerde çalışanlar için 2 bin 792 lira 10 kuruş, orta nitelikteki işlerde çalışanlar için 2 bin 507 lira 70 kuruş, hafif işlerde çalışanlar için 2 bin 339 lira 10 kuruş olarak hesaplandığını belirtti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021 yılında uygulanacak asgari ücreti belirleme konusundaki üçüncü toplantısını Türk-İş’in ev sahipliğinde çevrim içi olarak gerçekleştirdi.

Basına kapalı olan ve yaklaşık 3 saat devam eden toplantıda, Türk-İş heyeti görüş ve taleplerini iletirken, heyette yer alan asgari ücretli işçi Özgül Yardımcı da asgari ücretlilerin sorunlarından bahsetti.

Toplantıda, TÜİK temsilcisi de bekar bir işçinin asgari geçim tutarını açıkladı. TÜİK, bekar bir işçinin asgari geçim tutarının ağır işlerde çalışanlar için 2 bin 792 lira 10 kuruş, orta nitelikteki işlerde çalışanlar için 2 bin 507 lira 70 kuruş, hafif işlerde çalışanlar için 2 bin 339 lira 10 kuruş olarak hesaplandığını komisyona iletti.

Bu arada komisyonun gerçekleştirilecek olan dördüncü ve son toplantısını önümüzdeki hafta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında yapacağı öğrenildi.

Cumhur Başkanı Erdoğan’dan dikkat çekici asgari ücret açıklaması