GüncelSağlık

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yerli aşı değerlendirme toplantısı!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yerli aşı değerlendirme toplantısı!

Koronavirüs salgınına karşı geliştirilen yerli aşı çalışmalarında son durumların değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Külliye’de düzenlenen toplantıya başkanlık ederken aşıların çalışmalarının yapıldığı kliniklerde değişiklik yapılmasına karar verildi. İlk klinik çalışma merkezlerinin 9 olan sayısının, toplantıda alınan kararla 20’ye çıkarıldığı bildirilirken yapılan görüşmelerde yerli aşının mutant varyantları da kapsayacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen toplantıya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ta katılırken toplantıya Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’de eşlik etti. Aşıların analizlerinin yapıldığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun ve TÜBİTAK ile TÜSEB başkanlarının da katıldığı bildirildi.

İlgili kurum ve temsilciliklerinde yer aldığı geniş kapsamlı toplantıda yerli aşı çalışmalarının yapıldığı merkez sayılarının yükseltilmesine karar verilirken, devam eden aşıların seri üretimleri için merkez sayılarının yükseltilmesinin kapasite anlamında faydalı olacağı kanaatine varıldı.

Kritik toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada ise, aşı çalışmalarının mutant varyantları da kapsamasının sağlanacağı ifade edilerek, aşıların hızlı ve etkili sonuç vermesi için de ilgili kurumların koordinasyonlarında artış yapılacağı ve aşılarda geliştirme çalışmalarının da bundan sonraki süreçte titizlikle takip edileceği belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yerli aşı değerlendirme toplantısı!