EkonomiGüncel

Derledik, SSK Bağkur kök maaş nasıl hesaplanır? 

SSK Bağkur kök maaş nasıl hesaplanır? 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zamları yüzde 37.57’den yüzde 49.25’e çıkarıldı ve karar geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) yeni zamlı maaşları, güncel oranın belirlenmesinin ardından sisteme yükledi. Böylece SSK, Bağkur emekli kök maaşlardaki değişiklikte e-Devlet’e yansıdı.

6 ve 7 şubat’ta maaşlarını alan emekliler arasında en düşük emekli maaşı alan kişiler, kök maaşlarını merak ediyor. Peki kök maaş nasıl hesaplanır, nereden öğrenilir? İşte kök maaş hesaplama ekranı..

EMEKLİ AYLIK BİLGİSİ GÖRÜNTÜLEME

Kök maaş ya da kök aylık, e-devlet üzerinden “Emekli Aylık Bilgisi” kısmında aylık tutar olarak görülebiliyor.

1, KÖK MAAŞ NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Kök maaşlar, E-Devlet üzerinden öğrenilebilmektedir. Kök maaş hesaplaması, E-Devlet şifresi olan tüm SSK ve Bağ-Kur emeklileri tarafından yapılabilmektedir. SGK 4A,4B emekli kök maaşları, birkaç dakika içinde tespit edebilmektedir.

E-Devlet online sitesi olan https://www.turkiye.gov.tr/4a-emekli-aylik-bilgisi adresine erişim sağlayın.

Kimliğimi şimdi doğrula butonuna bastıktan sonra kimlik doğrulama için istenen bilgileri (TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi) girin. 

2,SSK 4A KÖK MAAŞ HESAPLAMA

SSK emekli kök maaşı, SSK’dan emekli olanlar için e-Devlet’e giriş yapılıp arama kısmına 4A Emekli Aylığı yazılıp çıkan ilk bağlantıya tıklanması gerekmektedir.

Ardından gelen sayfada “Detay” kısmına tıklayıp açılan pencerede en alt kısımlarda yer alan “5510 Ek 19 Miktarı” yazan yerdeki tutarın 10 bin liradan çıkarılması gerekmektedir. Çıkan sonuç, ek ödeme dahil SSK kök maaş olmaktadır.

E-DEVLET SSK 4A KÖK MAAŞ HESAPLAMA EKRANI

3, BAĞKUR 4B KÖK MAAŞ E-DEVLET HESAPLAMA BİLGİSİ

Bağ-Kur kök maaş hesaplama yapmak isteyenler için, yapılması gerekenler; e-Devlet’e girilir, arama kısmına “4B Emekli Aylığı” yazılıp çıkan ilk bağlantıya tıklanır.

Ardından gelen pencerede “4B Emekli Aylık Bilgilerinize ait barkodlu belge almak istiyorsanız tıklayın” sekmesini tıkladıktan sonra gelen pencerede SGK’ya ait döküm görülecektir.

Sayfanın en altında “Ek Madde 19 İntibak Fark Tutarı” yazan yerin karşısındaki rakamları 10 bin liradan çıkarınca, ek ödeme dahil Bağkur kök maaşı bulunmuş olur.

E-DEVLET BAĞKUR 4B KÖK MAAŞ HESAPLAMA EKRANI