Ekonomi

Dolar spekülatif oranda yükseldi! Maliye Bankını Elvan’dan ekonomiyle ilgili flaş açıklama!

Dolar spekülatif oranda yükseldi! Maliye Bankını Elvan’dan ekonomiyle ilgili flaş açıklama! !

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, yeni haftanın başlangıcıyla birlikte piyasalara bir mesaj verdi.

Ekonomik gelişmelerle ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Bakan Elvan, Dolar/TL kurunda yaşanan ani değişimler ve makroekonomik istikrara ilişkin hazırlanan ön koşullarla ilgili hazırlanan fiyat istikrarları ile birlikte finansal istikrarları değerlendirdi.

22 Mart 2021 Pazartesi Ekonomi’de Döviz piyasası, Döviz güne nasıl başladı

Uygulamaya alınan makro politika çerçevesiyle birlikte enflasyon oranlarında kalıcı düşüş sağlanana kadar bu kapsamı kararlılıkla devam ettireceklerini belirten Bakan Elvan, yaptığı yazılı açıklamasında makroekonomik istikrarla programıyla ilgili hazırlanan ön koşulların da fiyat istikrar ve finansal istikrar olduğunu söyledi. Maliye politikalarında ise söz konusu para politikalarını tamamlamak adına ve özellikle fiyat istikrarında bir destek verileceğini ve bu çerçevenin uygulamasına devam edeceklerini vurgulayan Maliye Bakanı Elvan, piyasalarda etkin ve sağlıklı işleyişleri çok fazla önemsediklerini ve serbest piyasa mekanizmasıyla ilgili de herhangi bir tavizin verilmeyeceğini sözlerine ekledi.

Bakan Elvan, yaptığı yazılı açıklamasında ayrıca; Reform paketi içerisinde yer alan bazı eylemlerin de Türkiye’nin yapısal temellerini daha fazla güçlendireceğini ve gelecek olan şoklara karşı da direncinin artıracağını ifade etti.

Dolar spekülatif oranda yükseldi! Maliye Bankını Elvan’dan ekonomiyle ilgili flaş açıklama! !