Spor

Dünya Futbolunun En Popüler Ligi, Takım Sayısını 18’e indirmeye Öneriyor!

İngiliz futbolu Premier Lig
İngiliz futbolu Premier Lig

İngiliz futbolu Premier Lig’i 18 takıma indirmeyi tartışıyor. Liverpool başta olmak üzere Manchester United’ın önderlik yaptığı “Büyük Resim Projesi”, dünya futbolun en popüler liginde takım sayısını indirmeyi öneriyor.

Pandeminden dolayı ekonomik zorluklar yaşayan alt lig kulüplerine 250 milyon poundluk yardım paketini içeren projenin tepki gören yanı özel oy hakları.

İngiliz futbolu Premier Ligi

AYRICALIK HAKKI TANINACAK

Premier Lig’in 6 büyük kulüp ve en uzun zamandır ligde yer alan diğer 3 kulübe, ligin geleceğini belirleyecek karar için ayrıcalık hakkı tanınacak.

Bu detay, kulüpler arasında makasın açılarak rekabet seviyesini azaltabileceği sebebiyle endişe yarattı.

BÖYLE FİKİRLER GÜZEL ANCAK SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL

İngiltere Futbol Ligleri Başkanı Rick Parry, projenin uzun vadede dezavantajlar yaratacağı görüşünde.Bu plana katılmıyorum.

Bu öneriyi bir bütün olarak değerlendirmelisiniz. İlk bakışta İngiliz futbolundaki 72 kulüp için pandeminden sonra önemli getiriler sağlayacak maddeler var.

Birçok yardım planı var. Sürdürülebilir bir yapı yok. Böyle fikirlerin olduğunu görmek güzel. Kulüplerimize uzun vadeli umut sağlamak gerekiyor.

Premier Lig kulüpleri, “Büyük Resim Projesi” hakkındaki ilk fikir alışverişini yarın video konferans aracılığıyla gerçekleşecek.

KAYNAK: NTV Spor