Gündem

Dünyanın en iyi pizzacısı seçildi: Kazanan İtalya’dan gelmiyor

“En İyi 50 Pizza Ödülü”nün mevcut sıralaması herkesin hoşuna gitmeyebilir. Dünyanın en iyi pizzası bu yıl İtalya’da değil.

Napoli’siz pizza ve pizzasız Napoli mi? Her ikisi de düşünülemez. Kendinize bir pizza uzmanı demek istiyorsanız, İtalya’nın güneyinde pizzanın beşiği olarak kabul edilen şehri ziyaret etmekten kendinizi alıkoyamazsınız. Elbette pizza artık dünyanın her yerinde ve akla gelebilecek her çeşitte mevcut; bazen bunun Napoliten tarzının sadeliğiyle pek alakası yok. Ve böylece en iyi pizza artık İtalya’da değil, dünyanın tamamen farklı bir yerinde bulunuyor. En azından “En İyi 50 Pizza Ödülü”nün son sıralaması bunu söylüyor; bu arada, İtalyanların sıralaması.

Buna göre şu anda yenilemeyecek bir pizzacı var. Burası her şeyden önce bir Amerikan restoranı ve sahibi Anthony Mangieri. Kabaca “Una Pizza Napoletana” olarak da adlandırılan pizzacı , kabaca bir Napoli pizzası, 2024 yılında Napoli ve Caserta’nın İtalyan rekabetinin önünde birinci sırada yer alacak. Bu nasıl gerçekleşebilir?

En iyi Napoliten pizzası New York’ta

Her şeyi pizzanın üzerine koymanın normal olduğu bir ülkede Mangieri, geleneksel malzemelere ve olağanüstü kaliteye sahip malzemelere sadık kalıyor: “marinara, margherita, cosacca ve pazardaki malzemelere göre her gün değişen pizza”. Başka bir deyişle: Maginieri, geleneksel Napoli pizzasını Napolililerden daha iyi hazırlıyor. Mangieri, CNN’e “30 yıllık bu işte çalıştıktan sonra, özellikle Napoli’de bunun tanınması ilham verici” dedi. Seyahat.

Sonuç olarak İtalyanlar pizza işine hakim olmaya devam ediyor. İlk 10’daki on restorandan altısı İtalyan restoranı. Bu yıl listeye giren toplam 101 restorandan, ödül unvanındaki 50 restorana bakılmaksızın 41’i İtalya’da. Napoli beş girişle lider pizza şehri olmayı sürdürüyor ve onu New York izliyor.

Bunlar 2024’ün en iyi on pizza restoranı

1. Una Pizza Napoletana ( New York , ABD)
2. Diego Vitagliano Pizzeria (Napoli, İtalya)
2. I Masanielli – Francesco Martucci (Caserta, İtalya) 3. 38. Caddedeki
Pizza Bar (Tokyo, Japonya)
4. Confine ( Milan, İtalya)
5. Napoli on the Road (Londra, İngiltere)
6. Tony’s Pizza Napoletana (San Francisco, ABD)
7. I Tigli (San Bonifacio, İtalya)
8. Sartoria Panatieri (Barselona, ​​İspanya)
9. 50 Kalò (Napoli, İtalya)
10. Seu Pizza Illuminati (Roma, İtalya)