Dünya

Elon Musk, yaklaşık 2 milyar dolarlık Tesla hissesini hayır kurumlarına bağışladı

Tesla CEO’su Elon Musk, geçen yıl elektrikli otomobil üreticisinin yaklaşık 1,95 milyar dolar (1,6 milyar sterlin) değerindeki hissesini hayır kurumlarına bağışladığını söyledi.

11,6 milyon hissenin bağışlanması, ABD’li düzenleyici kurumlara yapılan bir başvuruda “gerçek bir hediye” olarak tanımlandı.

Dosyalama, bağışın alıcısının veya alıcılarının adını vermedi.

Yine Çarşamba günü Bay Musk, bu yılın sonuna doğru Twitter’ın CEO’su olarak kendisinden sonra gelecek birini bulmak için “iyi bir zaman” olacağını söyledi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na sunulan belge, bağışın geçen yıl Ağustos ve Aralık ayları arasında yapıldığını gösteriyor.

Tesla, BBC’nin yorum talebine hemen yanıt vermedi.

Bay Musk, Tesla hisselerini hayır kurumlarına ilk kez vermiyor. Düzenleyici bir dosyalamaya göre , 2021’de yaklaşık 5,74 milyar dolar değerinde hisse bağışladı .

Ayrıca o yıl Twitter’da , “şehir merkezinin yeniden canlandırılması” için Cameron County’deki okullara 20 milyon dolar ve Teksas’taki Brownsville şehrine 10 milyon dolar bağışlamayı planladığını söyledi.

Musk ayrıca, halefini 2023’ün sonuna kadar Twitter’ın CEO’su olarak bulmayı planladığını da ima etti.

“Muhtemelen bu yılın sonuna doğru şirketi yönetecek başka birini bulmak için iyi bir zamanlama olacağını tahmin ediyorum, çünkü bence bu yılın sonunda istikrarlı bir konumda olmalı” dedi. .

Dubai’deki Dünya Hükümet Zirvesi’nde bir video bağlantısında “Sanırım organizasyonu istikrara kavuşturmam ve sadece mali açıdan sağlıklı bir yerde olduğundan ve ürün yol haritasının açıkça ortaya konduğundan emin olmam gerekiyor” dedi.

Milyarder iş adamı, sosyal medya platformunu geçen yıl 44 milyar dolara satın aldı . O zamandan beri şirketin iflasın eşiğinde olduğunu söyledi.

Ancak, bazı Tesla yatırımcıları tarafından zamanının çoğunu Twitter’ı değiştirmeye çalışmakla geçirdiği için eleştirildi.

Kasım ayında Endonezya’nın Bali kentinde düzenlenen G20 Zirvesi’nde konuşan Musk, Twitter, Tesla ve roket şirketi SpaceX’teki sorumluluklarını yerine getirirken çok fazla çalıştığını söyledi.

Musk, “İş yüküm son zamanlarda oldukça arttı” dedi. “Elimde çok fazla iş var, orası kesin,” diye ekledi.

Tercüme: Google translate
haber kaynak: www.bbc.com/news

emlakdream.com.tr