GündemSağlık

Engin Nurşani Hayatını kaybetti!Ölüm nedeni ne? Engin Nurşani kimdir?

Engin Nurşani Hayatını kaybetti!Ölüm nedeni ne? Engin Nurşani kimdir?

Bir süredir tedavi gördüğü gırtlak kanseri hastalığına bu sabah 07.00’de yenik düşerek hayatını kaybetti.

Acıbadem Altunizade Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu ”Tahminen 1 buçuk yıl önce yakalandığı nazofarenks (gırtlak) kanseri hastalığı ile mücadele eden Engin Nurşani’nin tedavisi yatan hasta servisimizde devam etmekteydi. Maalesef ki bugün saat 07.00’de mücadelesini kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve sevdiklerine sabır diliyoruz.” dedi.

Engin Nurşani’nin vefat haberini alan ünlü sanatçı Haluk Levent, Sosyal medya hesabından mesaj paylaştı:

Engin Nurşani Kimdir?Engin Nurşani ‘nin dünü bugünü

Engin Ayhan, ismi ile tanınan Engin Nurşani (doğum 9 Ocak 1984), 2003 yılında Adına Bir Çizik Çektim albümü ile müzik kariyerine start verdi, 2019’da gırtlak kanseri teşhisi konulması sebebi ile müzik kariyerine geçici ara verdi. Kariyerinin ilk gününden 2019 yılına kadar toplam sekiz albüm çıkardı.

Engin Nurşani, 9 Ocak 1984’de Almanya’nın Krefeld şehrinde, Gaziantep’ten Batı Almanya’ya göçmüş Türk babası ozan Aşık Ali Nurşani ve Alman annesi Angelika Ayhan’nın ikinci çocukları olarak dünyaya geldi. Küçük yaşlarından beri babasından müzik eğitimi almaya başlamış, hatta yanında konserlerine katılmıştır. Müziği çok seven Nurşani, babası gibi halk ozanı olmayı çok istemiş, fakat babası oğlunun daha iyi bir meslek seçmesini istediği için, bu kararına karşı çıkmıştır.

2003’ün başlarında Engin, babasının haberi olmadan, ilk albümü Adına Bir Çizik Çektim’i çıkartacağı İstanbul’a gelir ve profesyonel müzik kariyerine başlar. Babası ise en sonunda oğlunun müziğe olan sevgisini görüp, başarılı olacağına inanarak destek olmaya başlamıştır. Ali Nurşani bir röportajda, karşı çıkma sebebinin ‘müzik dünyasında gördüğü vefasızlığın Engin’nin de başına gelmesini istemeyişi’ olduğunu dile getirmişti.

Dilek Nurşani ile evli olan Engin’nin, birde Ali adında küçük bir oğlları var. 2019 yılında babası Ozan Ali Nurşani’nin sosyal medya vasıtası ile oğlunun hastalığını fuyurması ve yardım istemesi ile Engin Nurşani’nin gırtlak kanseri olduğu öğrenildi.

Engin Nurşani Hayatını kaybetti!Ölüm nedeni ne? Engin Nurşani kimdir?