EkonomiGüncel

EYT ile ilgili merak edilen tüm detaylar ve gelişmeler! Madde madde açıklandı

EYT

EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. EYT ile ilgili yeni formüller belli oldu. Kısmi emeklilik ve borçlanma detayları öne çıktı. EYT ile ilgili yeni formüller madde madde masaya yatırıldı.3600 ek gösterge çalışması sonrası sözleşmeli memura yeni haklar ve emeklilikte yaşa takılanlar için EYT yasası çalışması hız kazandı.

Öte yandan eksik primli olanların EYT düzenlemesi kapsamına girip girmeyeceği merak konusu olurken, 6 maddede primi eksik olanlara çözüm imkanı ortaya koyulurken, sözleşmeliye kadro meselesinde de masaya gelen 4 madde netleşti. …

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, sözleşmeli memurlara yeni haklar ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) meselesinin öncelikli gündeme girdiğini belirtirken, EYT’de çalışmaların 2022 yılı bitmeden tamamlanması, 530 bin kamu çalışanını ilgilendiren çalışmanın da Ekim ayı bitmeden kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

EYT İÇİN ÇALIŞMA GRUBU KURULDU

Bir süredir EYT ile ilgili konular gündem olmaya devam ediyor. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamış, yılını ve primini doldurmuş ancak yaş şartı nedeniyle emekli olamayan vatandaşlar için bir çalışma grubu da oluşturuldu.

Bu konuda oluşturulan çalışma grubunu duyuran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yıl sonuna kadar çalışmaların tamamlanacağını duyurmuştu.

KADINLARDA 20 ERKEKLERDE 25 YIL SİGORTALI OLMA ŞARTI BULUNUYOR

8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olan vatandaşlar için erkeklerde 25 kadınlar da ise 20 yıllık sigortalı olma şartı bulunuyor.

YAŞ ŞARTI KADEMELİ OLARAK GİRİŞ TARİHİNE GÖRE DEĞİŞİYOR

Bunun haricinde de 5000 ile 5975 gün arasında değişen prim şartı bulunuyor. Yaş şartı ise kademeli olarak işe giriş tarihine göre değişiyor.

EYT