Teknoloji

Gelecek için Volkswagen, Microsoft ile anlaştı!

Volkswagen, Microsoft ile anlaştı!

Audi ve Porsche gibi markaların sahibi olan VW Group bildiğiniz üzere bir süredir gelecekteki sürücüsüz otomobiller ve mevcut araçlar için çeşitli teknolojiler üzerinde çalışıyor.

Bu teknolojileri bağımsız olarak geliştirdiğine dikkat çeken Volkswagen, şimdi de bu teknolojiler için Microsoft ile beraber çalışacaklarını duyurdu.

Microsoft ile Azure tabanlı bir Otomatik Sürüş Platformu oluşturmak için anlaştıklarını  ifade den otomotiv devi, geliştirilen bu yazılımı ise 2022’den itibaren otomobillerinde kullanmayı planlıyor.

Bunun yanı sıra gelecek ile ilgili bazı planlarını da açıklayan şirket, 2025 yılına kadar dijital operasyonlara yaklaşık 27 milyar Euro yatırım ayırdığını da belirtiyor. Bu yatırımla beraber şirket içerisinde geliştirilen yazılım payının yüzde 10’dan yüzde 60 seviyesine kadar çıkartılması bekleniyor.

Aynı zamanda otonom sürüş teknolojisini geliştirmek için büyük bir miktarda verinin kontrol edilmesi gerektiğini de belirten şirket yapay zeka, hesaplama ve veri yetenekleri konusunda Microsoft’a oldukça güvendiğinin de altını özellikle çiziyor.

Volkswagen, Microsoft ile anlaştı!