Spor

Geriye düşen Hatayspor, farklı kazandı

Geriye düşen Hatayspor, farklı kazandı

Antakya Atatürk Stadı’nda karşı karşıya gelen iki takım, Atilla Karaoğlan’ın yönettiği mücadeleden, Ev sahibi Hatayspor’un 4-1’lik galibiyetiyle sahadan ayrıldı.

Ankaragücü, maçın 16. dakikasında Torgeir Börven’in golüyle 1-0’lık öne geçmeyi başardı. İlk yarının son dakikalarında sahneye çıkan Mame Diouf, Selim Ilgaz’ın verdiği pas ile topu ağlara göndererek karşılaşmada eşitliği sağladı.

İlk yarının uzatma dakikalarında, Ankaragücü’nün yıldızı Paintsil’in yaptığı ve sarı kart gördüğü müdahale, VAR hakemleri tarafından tekrar incelendi. İncelemenin ardından Paintsil, gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Karşılaşmanın 55. dakikasında, kazanılan penaltıda atışı kullanmak için topun başına geçen Mame Diouf, penaltı atışını gole çevirerek kendisinin ve takımının ikinci golünü attı. Atakaş Hatayspor’u 2-1’lik üstünlüğe taşıdı.

Penaltı golünden on dakika sonra yine bir penaltı kazanan ev sahibi, bu kez topun başına geçen Akintola’nın vuruşuyla farkı 2’ye çıkartmayı başardı: 3-1

Dakikalar 74’ü gösterirken yeniden sahneye çıkan Akintola, durumu 4-1’e getirdi ve maçın skorunu belirledi.

Bu galibiyetle puanını 45’e çıkaran Atakaş Hatayspor, ligde 5. sıraya yükseldi. 20 puanda kalan Ankaragücü ise, son basamaktaki yerini korudu.

Geriye düşen Hatayspor, farklı kazandı