Gündem

Halk otobüsü şoföründen cinsel saldırıda bulunduğu kadın yolcuya ahlaksız teklif!

İstanbul’da 41 yaşındaki Z.K., isimli bir kadın şoförden gideceği güzergah için kendisine yardımcı olmasını istedi.

Beyoğlu’nda meydana gelen olayda akşam saatlerinde bindiği halk otobüsünde F.Y. isimli otobüs şoföründen ikametine gideceği başka bir otobüs hattı güzergahında kendisini indirmesini istedi.

Otobüs şoförü genç kadına yardımcı olacağını söyledikten sonra güzergahına devam etti ve bir süre sonra son durağa gelindiğini söyleyerek araçta bulunan diğer yolcuları da indirerek Z.K., ile yalnız kaldı. O sırada şoför F.Y., araçtan inmek isteyen Z.K.’yı istediği yerde indireceğini söyleyerek kalmasını sağladı.

Otobüsü hareket ettiren şoför bir süre sonra otobüsü Taksim tünel son durağına yakın yerde tenha bir alanda durdurdu. Otobüsün ışıklarını kaparak genç kadının yanına gelen şoför, ‘Korkma sana yardımcı olacağım’ diyerek özel sorular sormaya başladı ve o sırada Z.K.’nın yüzünde bulunan maskeyi indirmeye çalıştı. F.Y., genç kadında cinsel tacizde bulununca genç kadın yaşadıkları karşısında bağırmaya başladı. Kadının bağırması üzerine öfkelenen otobüs şoförü, ‘Neden bağırıyorsun o…, sizin fiyatınız 100 lira, seninle birlikte olup paranı vereceğim’ şeklinde konuştuğu öğrenilirken yaşadığı şok karşısında yardım çığlıkları atan genç kadın, oradan kaçarak taksiye bindi ve evine gitti.

Mağdur kadın başına gelenleri eşine anlattı ve daha sonra eşiyle birlikte karakola giderek otobüs şoföründen şikayetçi oldu. Şikayet üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılan otobüs şoförü F.Y. soruşturma kapsamında verdiği ifadesinde genç kadının otobüse bindiğinde iki kez farklı güzergaha gideceğini söylediğini bu nedenle son durağa gitmeden araçta sigara içmek için durduğunu ve ışıkları kapattığını ve kadına tacizde bulunmadığını söylediği belirtildi.

“20,5 YIL HAPSİ İSTENİYOR”

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında F.Y.’nin otobüse yolcu olarak aldığı genç kadını ikna ve hile yoluyla güzergah dışı otobüste alıkoyduğu ve cinsel saldırıda bulunduğunu ifade edilerek iddianame düzenledi. ‘Cebir Tehdit veya Hile Kullanarak Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma’ ve ‘Basit Cinsel Saldırı’ suçları kapsamında 20,5 yıla kadar hapsi istenen şüpheli ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.