Gündem

Hamsi avlamaya 10 gün yasak kararı!

Hamsi avlamaya 10 gün yasak kararı!

Ticari amaçlı yapılan hamsi avına 10 gün süreli yasaklama kararı verildi. Karar Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından alınırken yasağın bu gece başlayacağı bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında Karadeniz ve İstanbul Boğazı’nda ticari amaçlı yapılan hamsi avı için 10 gün süreli yasak getirildiği duyuruldu. Söz konusu yasak bu gece başlayacak.

Hamsi balığı avlamasında yasal olarak belirtilen boy uzunluğunun altında meydana gelen artışın av yasağının getirilmesine neden olduğu belirtilen kararda, özellikle İstanbul Boğazı ile Karadeniz bölgesinde yapılan hamsi avında söz konusu boyutların oluşabilmesi için böyle bir karar alındığı ifade edildi.

Ticari amaçlı yapılan söz konusu yasağın bu geceden itibaren başlayacağı ve sürenin 10 gün süreceği kaydedilirken süreç içerisinde yapılacak olan gözlem ve incelemeler sonucunda hamsi balığında biyolojik açıdan bir düzelme görüldüğü takdirde 10’ar günlük periyotlar halinde 20 gün daha avcılık yasağının devam edileceği aktarılarak konuyla ilgili gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiği ifade edildi.

Hamsi avlamaya 10 gün yasak kararı!