Teknoloji

iMessage değişiklikleri Android kullanıcılarını kötü etkiliyor!..

Geçtiğimiz salı günü Apple, WWDC23 etkinliğinde iOS 17 işletim sistemini tanıttı.

Geçtiğimiz salı günü AppleWWDC23 etkinliğinde iOS 17 işletim sistemini tanıttı. Bu güncellemede sunulan özellikler arasında ise Apple’ın mesajlaşma hizmeti iMessage’da bazı değişiklikler oldu. iMessage üzerinde yapılan bu değişiklikler ise Android mesaj kısmında kullanıcılara sorun yaratacak. İşte nedeni!

iMessage değişiklikleri Android kullanıcılarını kötü etkiliyor

iOS 17’nin tanıtılmasıyla birlikte iPhone’lara birçok yenilik geldi. Bu yeniliklerden biri de iMessage üzerinde oldu. iMessage için yapılan değişiklikler iPhone kullanıcılarının Android kullananlar da dahil olmak üzere diğer kullanıcılarla grup sohbetindeki deneyimini iyileştirmeyi amaçlıyor.

Bununla birlikte iPhone kullanıcıları artık grupta üst düzey kalitede mesajları düzenleyebiliyormesaj dizilerini yanıtlayabiliyor ve fotoğraf gönderebiliyor. Ancak bu yeni özellikler Android kullanıcıları için mesajlaşma deneyimini tam tersi duruma sokuyor.

Yani Android kullanıcıları düzenlenen mesajları göremeyecek. Bunun yanı sıra mesaj dizilerine verilen yanıtlar Android kullanıcısının karşısına doğru bir sıralamayla çıkmayacak. Ayrıca grup sohbeti aracılığıyla gönderilen fotoğraflar ve videolar bile Android cihazlarına ulaştığında kalitelerini kaybedecek.

Söz konusu değişikliklerin iOS 17’nin son sürümünde kalıp kalmayacağı ise henüz belli değil. Sonuç olarak iMessage’taki bu değişiklikler iPhone kullanıcılarının deneyimini iyileştiriyor. Ancak Android kullanıcıları için önemli bir sorun olarak yer alıyor. Ortaya çıkan olumsuz sonucun değişip değişmeyeceği ise eylül ayında resmiyet kazanacak.

Peki, siz iMessage Android mesaj sorunu sorunu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Haberin Kaynağı ve Linki : https://shiftdelete.net/

Aleyna Kaptı