Teknoloji

İş dünyasının beğenisini alan Zbook 15u ve Zbook 14u

HP Zbook 15u özellikleri ve HP Zbook 14u özellikleri ile kullanıcılara neler sunuyor?

Son zamanlarda sosyal izolasyon nedeniyle mümkün olduğu kadar evlerimizden çıkmıyoruz. Bu dönemde iş dünyası da eve taşınmış durumda. Birçok şirket çalışanı işlerine evden devam ediyor. Bu aşamada da tabii ki önemli olan iyi ekipmanlara sahip olmak. HP’nin Zbook 15u ve Zbook 14u isimli modelleri de normal ofis bilgisayarlarının bir adım ötesine geçiyor. Peki bu modeller hangi özelliklere sahip? 

HP, ZBook’lar ile ZCentral isimli yazılımını da 90 gün boyunca ücretsiz sunuyor. ZCentral ile ilgili detaylı bilgileri de yazının devamında bulacaksınız.

Bugüne kadarki en güçlü Windows

HP Zbook 15u özellikleri

HP Zbook 15u özellikleri ile ilgili detaylara ilk olarak ekranla başlayalım. 15 inçlik bir ekran ile gelen mobil iş istasyonu, Full HD çözünürlük sunuyor. Corning Gorilla Glass 3 ile korunan 15 inçlik ekran, PSR yansıma önleyici özelliğe sahip. Ayrıca 400 nit’te yüzde 100 sRGB ve ortam ışığı sensörü de diğer ekran özellikleri arasında.

Donanım tarafına baktığımızda 8’inci nesil Intel i5 ve 8’inci nesil Intel i7 işlemcilerden güç aldığını görüyoruz. İşlemcilere Intel UHD Grafik Kartı 620 eşlik ediyor. 32 GB DDR-4 RAM ile gelen mobil iş istasyonunun dahili depolama alanı seçenekleri ise şöyle sıralanıyor:

en fazla 128 GB M.2 SATA SSD
en fazla 512 GB M.2 SATA FIPS 140-2 SED SSD
256 GB en fazla 512 GB PCIe NVMeTM M.2 SED SSD
256 GB en fazla 2 TB PCIe NVMeTM M.2 SSD

1.81 kilogramlık ağırlığa sahip mobil iş istasyonu, Windows 10 Pro ile geliyor. Bu da performansa önemli bir katkı sağlıyor.

Dokunmatik ekrana sahip olan HP Zbook 15u‘nun batarya performansına bakacak olursak, 10 saate kadar pil ömrü sunduğunu görüyoruz. Aynı zamanda ultra hızlı şarj ile tamamen biten pili sadece 30 dakikada yüzde 50 oranında şarj etmek mümkün.

Şimdi de gelelim bağlantılara.

Sol tarafında 1 adet USB 3.0 çıkışın olduğu bilgisayar buradan şarj oluyor. Sağda ise 1 birleşik kulaklık/mikrofon; 1 güç konektörü; 1 RJ-45; Ultra İnce Yerleştirme İstasyonu Konektörü; 1 USB Type-CTM (ThunderboltTM 3, USB 3.1); 1 HDMI 1.4b bulunuyor.

Bu arada müzik dinlemeyi sevenler için Bang & Olufsen ses sisteminin ve çift stereo hoparlörün de mobil iş istasyonunda görev aldığını belirtelim.

HP Zbook 14u özellikleri

Bugüne kadarki en ince ve en hafif Zbook modeli olan Zbook 14u ise isminden anlaşılacağı gibi 14 inçlik bir ekrana sahip. Zbook 15u’ya göre daha mütevazi bir performans sunan modelin ekranı da Full HD çözünürlük sunuyor. Yine bu model de Gorilla Glass 3 ile korunuyor vs PSR yansıma önleyici özelliğe sahip. Bu arada ekranın dokunmatik özelliği olduğunu da belirtelim.

Zbook 14u özellikleri ile ilgili detaylarda donanıma baktığımızda bizi Intel Core i5 işlemci ve Untel UHD Grafik Kartı 620 karşılıyor. Intel Turbo Boost teknolojisi ile 3.9 GHz’e kadar hız sunan işlemci 4 çekirdekli yapıda. Bir diğer işlemci seçeneği ise Intel Core i7, bu işlemci de 4 çekirdekli ve Intel Turbo Boost teknolojisi ise 4.6 GHz’e hıza kadar çıkabiliyor.

Tıpkı Zbook 15u gibi Zbook 14u da Windows 10 ile kutudan çıkıyor.

32 GB DDR-4 RAM ile gelen mobil iş istasyonunun dahili depolama seçenekleri ise şöyle sıralanıyor:

en fazla 128 GB M.2 SATA SSD
en fazla 512 GB M.2 SATA FIPS 140-2 SED SSD
256 GB en fazla 512 GB PCIe NVMeTM M.2 SED SSD
256 GB en fazla 2 TB PCIe NVMeTM M.2 SSD

SATA SSD’den 5 kat daha hızlı çalışma imkanını 2 TB’a kadar uzanan dahili depolama alanı destekliyor. Tüm bunlar kullanıcıya sınırsız bir çalışma alanı sunuyor.

1.58 kilogramdan daha düşük bir ağırlığa sahip olan mobil iş istasyonu, 14 saate kadar pil ömrü sunuyor.

ZCentral nedir?

HP, Zbook’lardan birini satın alan müşterilerine ZCentral isimli yazılımının deneme sürümünü 90 gün boyunca ücretsiz olarak sunuyor. Uzaktan iş istasyonu çözümü olan ZCentral, tek kaynak olması açısından oldukça önemli.  ZCentral, uzaktan kontrol edilebilen, mobil ve akıcı çalışma tarzını sunarak grafik ağırlıklı uygulamalar üzerinde çalışan kullanıcılara esneklik sağlıyor. Peki ne yapıyor bu ZCentral?

Bu yazılım, Z by HP yüksek performanslı iş istasyonları, yeni nesil ZCentral Remote Boost yazılımını ve yeni tescilli ZCentral Connect yazılımını bir araya getiriyor. Bu da yüksek bilişim gücüne ihtiyaç duyan çalışanların iş akışına pozitif bir katkı sağlıyor. 90 günün sununda Remote Boost hizmeti ücretsiz sunulmaya devam ediyor.

ZCentral Remote Boost yazılımı VFX, simülasyon ve 3D’de yüksek performans sağlayarak tüm bu bağlantıların kolektif olarak yönetilmesine yeni bir yaklaşım getiriyor. ZCentral Remote Boost Windows, Linux ya da MacOS cihazlarında çalışabiliyor ve böylelikle kullanıcıların neredeyse tüm son nokta cihazlarından ve diledikleri yerlerden tasarımlar yapmalarına olanak tanıyor.

ZCentral Connect ile BT departmanları iş istasyonları, monitör bağlantıları ve girişleri tek vebasit bir arayüz üzerinden kolaylıkla görevlendirebiliyor. ZCentral Connect ayrıca bilgisayar kullanıcılarının belirli bir görev için ayrılmış ve merkezi bilişim donanımına kolaylıkla bağlanmasını ya da belirli bir göreve atanmamış merkezi iş istasyonları havuzundan uygun olan iş istasyonuna erişmesini sağlıyor.

Haber kaynak ve Linki: Schiftdelete

yazarHazal Orta