Siyaset

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinden istifa ederek ayrıldı

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinden istifa ederek

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Parti içerisinde hakkında ikinci kez ihraç etme çalışmaları yapıldığını fakat genel başkanları Meral Akşener’in kendisini ihraç edecek kadar cesur olmadığını söyleyen Özdağ, kendisinin partiden istifa edecek kadar cesur bir insan olduğunu ifade etti.

İYİ Parti’nin kurucuları arasında yer alan Özdağ, partinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili iddiaları dile getirmesinin ardından Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti.

Akşener’i FETÖ terör örgütü üyeleri ile aynı yolda yürüyen bir olarak suçlayan Ümit Özdağ, HDP ile yapılan gizli anayasa görüşmeleriyle ilgili de partinin HDP ile kirli bir anayasanın çalışmalarının kendilerinden habersiz yapıldığını ifade etti. İYİ Parti’nin kuruluş amaçlarından çok uzaklaştığını da sözlerine ekledi.

19 Ekim 2020’de İstanbul İl Başkanı ile ilgili yaptığı açıklamalardan sonra kendisine karşı kurulan komplolarla birlikte ihraç sürecinin başlatıldığını söyleyen Ümit Özdağ, partide kendisiyle ilgili tek demokratik kararın Muğla’da alındığını ifade ederek diğer 80 ilde kararın Meral Akşener’in baskısı ile alındığını söyledi. Akşener’in kendisine saldırmaya grup toplantılarında devam ettiğini belirten Özdağ, konuşmasında çok sert ifadeler kullanarak Akşener’in ikinci kez ihraç edecek kadar cesur olmadığını bildiğini de söyledi.

HDP ile aynı masaya oturan ve anayasanın ilk 4 maddesini değiştirmek isteyen kişilerle aynı yolda yürümesinin mümkün olmadığını söyleyen Ümit Özdağ, İYİ Parti’den ve tüm görevlerinden istifa ettiğini kaydetti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinden istifa ederek