DünyaSağlık

Johnson & Johnson’ın geliştirdiği Kovid-19 aşısında onay aşamasına gelindi

Johnson & Johnson’ın geliştirdiği Kovid-19 aşısı

Koronavirüs aşıları ile ilgili heyecan yaratan bir gelişme yaşandı. Johnson & Johnson şirketinin geliştirdiği Kovid-19 aşısının FDA onayı beklediği bildirildi.

Tüm ajansların son dakika olarak geçtiği haberde üretilen aşının şimdiye kadar üretilen ilk ‘tek dozlu’ aşı olduğu bildirildi.

İlaç şirketi Janssen tarafından geliştirilen tek dozluk bu aşının, orta ve ağır şiddetteki koronavirüs vakalarını yüzde 66 oranında önlediği açıklanırken ABD merkezli Johnson & Johnson firması tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısı onay almaya hazır olduğu belirtildi.

JOHNSON & JOHNSON AŞISI HAKKINDA

44 bin gönüllünün katılımı üzerinde yapılan faz 3 çalışmasının sonuçları oldukça umut verici olduğu bildirilirken şirket tarafından yapılan açıklamada, Johnson & Johnson aşısının ağır vakaları önlemede etkili olduğu vurgulandı. Yapılan çalışmalara göre ise aşının, ağır enfeksiyonları yüzde 85, hastaneye yatış ve Kovid-19 ölümlerini yüzde 100 oranında engelliyor.

Aşının genel etkinliğinin yüzde 66 olarak açıklansa da çalışmalar bu etkinlik oranının ABD’de yüzde 72 olduğunu söylerken. diğer taraftan yapılan araştırmalara göre bu aşı, Güney Afrika varyantına karşı da yüzde 85 oranında koruyuculuğa sahip olduğu kaydedildi.

Johnson & Johnson’ın geliştirdiği Kovid-19 aşısı