Gündem

Kış geri geliyor! Meteoroloji’den 4 ile kar yağışı uyarısı

Kış geri geliyor! Meteoroloji’den 4 ile kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından önümüzdeki hafta ile ilgili son hava durumu tahminler yayınlandı.

Yetkililer 4 il için kar yağışı uyarısında bulunurken, İstanbul’da hafta boyu etkisini sürdürecek olan sağanak yağışların arkasından kar yağışının yaklaşacağı bildirildi.

Yapılan son hava durumu değerlendirmelerine göre yurt genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, İç Anadolu, Batı Karadeniz ile birlikte Orta Karadeniz’in iç kesimlerini ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar genel olarak Edirne ve Kırklareli’nde akşam saatleri, Tekirdağ’da gece saatleri, İstanbul, Çanakkale’nin iç kesimleri, Balıkesir ve Bursa’nın kuzeyi ile Yalova çevrelerinde ise yine akşam saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıkları Trakya’da azalırken Doğu bölgelerinde biraz artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar ise genellikle güneyli, Marmara’nın kuzeyinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneyinde, Ege ve Batı Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli ve fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Şiddetli esen rüzgardan dolayı ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar, Doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması uyarısında bulunuldu.

Kış geri geliyor! Meteoroloji’den 4 ile kar yağışı uyarısı