Güncel

Kızılay’ın 2042 yılı “Bu Ramazan Sensiz Olmaz” Ramazan Kampanyası

Kızılay'ın 2042 yılı “Bu Ramazan Sensiz Olmaz” Ramazan Kampanyası

Ramazan yardımlarının “Bu Ramazan Sensiz Olmaz” sloganıyla yürütüleceğini aktaran Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, 1 milyar 271,5 milyon TL’lik yardımla yurt içinde ve dışında 8,8 milyon kişiye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden bir yıl geçmişken bölgeye yardımlarını aralıksız sürdüren Türk Kızılay, Ramazan yardımlarında da deprem bölgesini ve Gazze’yi öncelikleri arasına aldı. Kızılay’ın “Bu Ramazan Sensiz Olmaz” sloganıyla gerçekleştireceği yardımların detayları ise Hatay’daki Kızılay Lojistik Merkezi’nde aktarıldı.

Kızılay, hayırseverlerin de bağışlarıyla katkı sağlayabileceği Ramazan Kampanyasıyla 1 milyar 271,5 milyon TL’lik yardımı 8,8 milyon insana ulaştırmayı hedefliyor.

  • “Deprem bölgesinde vatandaşlarımızın yanında olacağız”

Bu ramazan ayında önceliklerinin Gazze ve 6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenen iller olduğunu söyleyen Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, “Bu ramazanda tüm şubelerimizle, halkımızla, Kızılayımızın tüm gönüllüleriyle birlikte deprem bölgesinde vatandaşlarımızın yanında olacağımızın altını çizmek istiyoruz. O nedenle de bu seneki ramazan kampanyamızı Hatay’dan başlatmak istedik. İftar ve sahur sofraları kuracağız. Yardımlarımızı ulaştıracağız. Tarihimizdeki en büyük yardım gemimizi Gazze’ye uğurladık ve Ramazan boyunca bir kez daha yardım gemisi göndereceğiz. Bu ramazan 1 milyar 271,5 milyon TL’lik yardımla yurt içinde, yurt dışında 8,8 milyon kişiye ulaşmayı hedefledik.” diye konuştu.
 
Nakdi yardım çalışmalarına değinen Yılmaz, Kurumsal Ödeme Yöntemi ile ilgili bir uygulama başlattıklarını söyledi. Yılmaz, “Ramazan’da 617 milyon lirayı her bir aileye 2 bin lira olacak şekilde, bir model planladık. Ne yapıyoruz bu modelimizde? Bir kere ihtiyaç sahiplerini çok doğru bir şekilde belirliyoruz. Her bir ihtiyaç sahibinin sosyal incelemesi yapılıyor. Sosyal inceleme yapıldıktan sonra nakit yardım direkt TC kimlik numarasına tanımlanıyor ve bir mesajla kişiye duyuruluyor. Bu kişi sonrasında TC kimlik numarasıyla gidip 2 bin liralık nakit yardımını alabiliyor ve istediği şekilde bunu kullanıyor. Daha insani bir yardım modeli olarak nakit yardım modelini yaygınlaştırmak istiyoruz.” dedi
 
Ramazan döneminde biz her zaman yardımların artırıldığını belirten Yılmaz, “Gıda kolileri, iftar programları, yardımlar organize ediyoruz ve gıda kolilerimizde olacak. Gıda kolilerimizde örnek olan kurban modelimizin kavurma konserveleri de bulunuyor. Aşevlerimiz, şubelerimiz iftarlık ve sahurluk yemek ulaştıracak. Temel gıda ve iftarlık yemek yardımlarının yanı sıra bayramlık giyim ihtiyacı da karşılanacak.” şeklinde konuştu.


“İftar Sonrasında da kan bağışı alınacak”
 
Yılmaz, Ramazan’da kan verme oranlarının düştüğüne dikkati çekerek, iftar saatinden sonra gece geç saatlere kadar kan verme noktalarının açık olacağını, bu konuda duyarlı olunması gerektiğini ifade etti.
 
Kampanya detaylarının anlatıldığı Hatay Serinyol Kızılay Lojistik Merkezi’ndeki basın toplantısı sonrasında ise Kızılay yönetim kurulu, genel müdürlük yöneticileri, Kızılaycılar ve gönüllülerle birlikte köylere yardım dağıtımı gerçekleştirildi.
 
Kızılay’la Yardım Etmek Kolay
 
Hayırseverler Kızılay’ın Zekat, Fitre, Fidye, Genel Nakdi, Aşevlerine Nakdi Bağış, Yurt içi – Yurt dışı Gıda Yardımı ile İftar Sofrası, Bayramlık yardım seçeneklerine destek olabilecek. Kızılay’ın Filistin/Gazze’deki mağdurlar için de gıda yardımı, zekat ve iftar seçeneklerine bağış yapılabiliyor. Kızılay’ın gıda yardımlarına katkıda bulunmak isteyen hayırseverler yurt içinde 850 TL, Filistin için ise 1050 TL bağışta bulunarak gıda yardımlarının ihtiyaç sahiplerine ulaşmasına destek olabilecek. Yardımseverler 2000 TL’lik bağışla da bayramlık desteği verebilecek. Aşevlerine destek olmak isteyenler 90 TL öğün bedelinin katları olacak şekilde katkı sağlayabilecek. Tüm operatörlerden 1877’ye FİTRE, FİDYE, İFTAR ve SAHUR kelimelerinden birini yazarak 130 TL’lik, BAĞIŞ yazıp 2868’e mesaj atarak da 20 TL’lik bağış yapabiliyor.


Ramazan yardımlarını Kızılay’la ulaştırmak isteyen bağışçılar; bankalarda bulunan Kızılay bağış hesaplarından, tüm PTT İşlem Merkezleri, www.kizilay.org.tr’den, 168 Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattından, mobil uygulamadan ve ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden bağışlarını ulaştırabilecekler.